Nappaa resepti ja leivo ihanan koukuttava ja kahvilta maistuva juustokakku pääsiäiseksi! Valmista kakku päivää ennen tarjoilua, jotta se ehti jähmettyä.
Pohjaan:
Täytteeseen:
Koristeluun:
Valmistus:
Ihanaa, kahvinmakuista pääsiäistä! Valitse kakkuusi sopiva kahvi täältä.
]]>
Ennen maistelua raati veikkaa parhaaksi pääsiäiskahviksi Talviriehaa. Kyseinen kahvi on täyteläinen ja siinä on hieman sitruksisuutta. Monet pääsiäisen herkut ovat hapokkaita, joten siinä mielessä Talvirieha voisi mätsätä niiden kanssa hyvin. Mämmin kanssa sopivinta kahvia on vaikea sanoa etukäteen, sillä raatilaiset kertovat syövänsä mämmiä vain kerran vuodessa.
Kahvia ja mämmiä maistellessa on hyvä huomioida, että mämmejäkin on erilaisia ja mukaan lisättävän kerman määrä vaihtelee syöjän maun mukaan, mitkä vaikuttavat tietysti tulokseen. Testissä käytetty mämmi oli suosittua Kymppi-mämmiä, joka on suhteellisen makeaa.
Testi suoritettiin aina vuorotellen mämmiä ja eri kahvia maistamalla.
Ennakkosuosikki Talvirieha toimi mämmin kanssa oikein mainiosti! Kuitenkin mämmin makeuden vuoksi raati tykkäsi eniten sen kanssa sopivista makeammista kahveista. Dekaffassa on kofeiini poistettu sokeriruokomenetelmällä, joten sen makuun on jäänyt hieman tietynlaista makeutta. Yksi parhaista kavereista mämmille on siis Dekaffa! Sitten taas kofeiinillisista kahveista sopivimmilta mämmin kanssa maistui Sweet & Funky -pientilakahvi, jonka makuprofiilista löytyy aina kiinnostavaa makeutta. Kyseisen pientilakahvin sisältö vaihtelee aina parin viikon välein. Mikäli Sweet & Funkyä on juuri nyt saatavilla, löydät sitä täältä.
Heikoiten mämmin parina toimi Lempeä Voima, sillä sen maku tuntui katoavan kokonaan suuhun mämmiä syödessä. Sen sijaan suklaamunien kanssa kyseinen kahvi maistui suorastaan täydelliseltä! Rahkapullan parhaaksi pääsiäispariksi päätyi koko kansan kahvi AINA, joka maistuu hyvältä niin mustana kuin maidolla.
Pääsiäisen ihan voittaja aamupalakahvi on sen sijaan Go'morron, joka pirteällä värillään ja raikkaalla maullaan avaa pääsiäisaamun ihanan keväisellä fiiliksellä. Kahvi toimii hyvin kananmunan kanssa ja sitähän usein pääsiäisen aamiaisella juuri syödäänkin! Go'morron on myös superhyvä pääsiäisen tuliainen.
Tässä vielä kertauksena pääsiäisen parhaat makuparit:
Hyvää pääsiäistä! Tilaa omat kahvisi pääsiäiseen tästä.
]]>Kuva: Fazenda Pinhal
Pedron Pinhal-nimisellä kahvitilalla tehdään jatkuvasti työtä niin sosiaalisen kestävyyden kuin ympäristöystävällisemmän tulevaisuuden eteen. Työnjako on tehty niin, että Pedro on enemmän vastuussa ympäristöasioista ja hänen siskonsa Mariana ottaa kontolleen enemmän sosiaaliseen vastuuseen liittyviä asioita.
Tällä hetkellä fokus on kääntynyt lapsiin ja nuoriin, joiden kautta voidaan vaikuttaa myös vanhempien asenteisiin. Kahvitilalle kutsutaan esimerkiksi koululuokkia hauskaan mutta opettavaiseen päivään, jossa esimerkiksi istutetaan kahvipensaita. Lapset pääsevät katsomaan istuttamiaan pensaista seuraavana vuonna, jolloin osa niistä on kuollut ja pitää istuttaa uudestaan, mikä osoittaa lapsille kahviviljelyn vaikeutta ja luonnon arvostusta.
Tilalla pidetään kerran vuodessa myös perhepäivää, jolloin työntekijät pääsevät ylpeästi esittelemään läheisilleen omaa työtään. Tämä näyttää maaseudulla asumisen tärkeyttä, sillä alueen asukkaat yleensä tahtoisivat muuttaa kaupunkiin.
Myös yliopisto-opiskelijat ovat erittäin tervetulleita Pedron tilalle tutustumaan ja tekemään tutkintoonsa liittyviä tutkimuksia ja projekteja.
Kuva: Fazenda Pinhal
Pedron näyttämät satelliittikuvat eri vuosilta todistavat, miten tilalla kukoistava luonto on vähitellen päässyt palaamaan alkuperäiseen muotoonsa. Kahvipensaiden osuus on kasvillisuudesta vain 35%.
Kaikki sähkö tuotetaan aurinkopaneeleilla, ja sähköä tuotetaan jopa enemmän kuin mitä tila tarvitsee. Pedro on laskenut tilansa hiilijalanjälkeä monilla eri mittareilla ja niistä kaikki ovat osoittaneet, että tila on hiilineutraali.
Kuva: Fazenda Pinhal
Yksi tärkeistä teoista ympäristön hyväksi on lintuprojekti, jossa salakuljetettuja lintuja vapautetaan takaisin luontoon. Yhteensä lintuja on vapautettu ja yli 1000 viiden vuoden aikana ja sen vuoksi tilalla vieraillessaan voi bongata vaikka mitä upeita lintuja lentelemässä sen läheisyydessä. Voit tutustua projektiin tästä.
Ilmastonmuutos on isoin ongelma, jonka Pedro kokee haittaavan tilan toimintaa nyt ja jatkossa. Sen myötä tulee kylmempiä jaksoja ja kahvin kukinto muuttuu. Toinen haaste on se, että alalle ei tule uusia työntekijöitä, sillä nuoria ei tunnu kiinnostavan enää kahvimarjojen poimiminen.
Esityksessään Pedro korosti läpinäkyvyyden tärkeyttä vastuullisuuden rinnalla. Sen myötä ihmisille tulee lisää ymmärrystä siitä, mistä heidän kahvinsa tulevat ja ketkä ovat esimerkiksi poimineet siihen tarvittavat kahvimarjat. (Katso Pedron työntekijöiden videoterveisiä tästä.) Tämä helpottaa paremman korvauksen maksamisessa ja se taas auttaa kaikkia kahvialan toimijoita niin paahtimosta viljelijään saakka. Pedro kertoo, että heidän kaikki tärkeät numerot ovat avoimia ja häneltä saa tiedon mistä tahansa asiasta kysymällä.
Pinhalin tilalla on monia eri sertifikaatteja, jotka ovat olleet hyväksi toiminnan aloituksessa, sillä niiden avulla Pedro kumppaneineen on päässyt kartalle erilaisista rajoituksista ja säännöistä. Nyt tilalla ollaan jo siinä pisteessä, että uusien sertifikaattien haalimisen sijaan keskitytään hyvään yhteistyöhön eri tahojen, kuten esimerkiksi Kaffan, kanssa.
]]>Samalla, kun ison yleisön kahvimieltymykset muuttuvat tummempaan suuntaan, varsinaiset kahvihifistelijät haluavat maistella huolella paahdettuja vaaleapaahteisia kahveja, joissa kahvin alkuperämää ja prosessointi pääsevät kauniisti loistamaan. Kaffan valikoimista löytyy usein vaihtuvia pientilakahveja kovimpien hifistelijöiden makuun, mutta horeca-paikoissa muutaman viikon välein vaihtuva kahvi on usein liian haastavaa. Go'morron onkin sopiva vaihtoehto silloin, kun halutaan raikasta, makeaa ja modernia kahvia, mutta kahvi saisi kuitenkin pysyä tuttuna ja turvallisena pidemmän aikaa.
Go'morron toimii myös hyvin vaihtoehtona tummapaahtoisemman kahvin, esim. Lempeän Voiman tai Herra Korpin, rinnalla, jos tarjolla on useampaa kuin yhtä kahvilaatua. Go'morron on parhaimmillaan suodatinkeittimellä valmistettuna tai käsiuuttokahvina, mutta kokeneen baristan hyppysissä siitä syntyy myös maukas, uudenlainen espresso.
Tämä toimii tilanteessa kuin tilanteessa, mikä ei missään nimessä tarkoita sitä, että kahvi olisi tylsä! Suklainen, pehmeä ja täyteläinen kahvi maistuu juuri siltä, miltä suurin osa meistä toivoisi kahvin aina maistuvan. Keskipaahtoinen kahvi toimii mustana ja maidolla, ja maistuu sekä vaalemman että tummemman kahvin ystäville. Lempeä Voima on hyvä vaihtoehto silloin, jos asiakaskunta on laaja ja uskoo, että makumieltymykset voivat olla hyvin vaihtelevia. Se on myös turvallinen valinta silloin, kun suodatinkahvivaihtoehtoja on vain yksi, mutta toimii myös hieman vaalemapana kaverina esimerkiksi Herra Korppi -tummapaahtoisen kahvin kanssa, jos tarjolla on useampi eri suodatinkahvivaihtoehto.
Erityisen suosittu on kahvi on suodatinkahvina, mutta toimii myös hieman perinteistä espressoa vaaleampana papuna espressopohjaisissa juomissa. Toimii oikein hyvin myös pressopannukahvina tai perinteisenä pannukahvina ja on oiva valinta myös isoihin 5-10 litran keittimiin.
Tummapaahtoinen kahvi on Suomessa koko ajan entistä suositumpaa ja se näkyy meillä myös Korpin suosion kasvuna. Herra Korppi sopii niin suodatin- kuin espressokäyttöön.
Monesti esimerkiksi illallisravintolassa suodatinkahvi voi hyvin olla reilusti tummapaahtoista ja se maistuu hyvin suurimmalle osalle. Herra Korppi voi toimia myös kahvilan ainoana suodatinkahvina, jos tuntee oman kohdeyleisön ja tietää, että he ovat pääsääntöisesti tumman kahvin kuluttajia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että iso yleisö täällä edelleen kuluttaa vaaleaa paahtoa, vaikka joissain piireissä tummempi paahto nähdäänkin jonkinlaisena takeena paremmasta laadusta. Jos on mahdollista tarjota paria erilaista suodatinkahvia, meidän Korppi on oiva pari vaalelle Go'morronille, keskipaahtoiselle Lempeälle Voimalle tai meidän vaihtuville sesonkikahveille eli Talviriehalle, Kesäkahville ja Joulukahville.
Jos haluatte helpon ratkaisun tai säilytystilaa on vähän, mutta kahvimyllyt espressolle ja suodatikahville löytyy, Herra Korppi on myös loistava jokapaikanhöylä, eli yhdellä ja samalla pavulla saa valmsitettua kaikki toimipisteen juomat.
Sesongin parhaalla kahvilla saa helposti ja vaivattomasti vaihtelua tarjoiluun. Kahvit ovat hieman paahteisia keskipaahtoja ja tyypillisesti yhden alkuperämaan kahveja. Talvikauden Talvirieha-kahvista löytyy paahteista sokeria, täyteläisyyttä ja tuhtiutta ja hieman sitruksista makeutta. Viimeisin talvikahvimme tuli Etiopasta. Kesäkahvi taas on kermaisen pehmeä ja marjaisen makea, hieman talvikahvia kepeämpi kahvi kesän menoihin ja se toimii loistavasti niin kylmänä kuin kuumana.
Joulukahvi on valikoimissa vain vuoden viimeiset kuukaudet ja myyntikoot poikkeavat hieman muista B2B-kahveista, mutta kyseessä on loistava lisämyyntituote esim. kahvilan hyllyille tai joulun lahjapaketteihin, vaikkei muuten vuoden aikana kahvipusseja möisikään.
Super toimii hyvin sellaisenaan, mutta loistaa erityisesti maitokahveissa. Pehmeä mutta voimakas makumaailma on nappivalinta mihin tahansa espressokoneeseen, manuaaliseen tai automaattikoneeseen. Super-latte maistuu juuri sille, mille suurin osa meistä toivoisi maitokahvin maistuvan: kaakaoisen makealle, tuhdin kermaiselle ja makean mokkaiselle.
Saa tästä toki tehdä myös suodatinkahvia, mutta tyypillisesti tämäntyylinen hieman robustaa sisältävä sekoitus mielletään espressokahviksi.
Robusta on kahvilajike, joka sisältää enemmän kofeiinia ja maistuu maanläheiselle ja tuhdille ja tuo espressoon perinteisen etelä-italialaisen espresson tunnelmaa.
Inferno on meidän espressoista helpoin käyttää: vähän sinnepäinkin tehtynä maistuu suurin piirtein miltä pitää. Makumaailma on kuitenkin suomalaiseen makuun hyvin vahva, eli voi olla, ettei tämä ole kaikkien mieleen. Suodatinkahvina käyttäisin tätä hyvin harkiten, varsinkin ammattikäytössä. Toimii espressokoneissa ja automaattikoneissa.
Autamme rakentamaan puitteet, jotka parhaiten tukevat hyvän kahvin valmistusta. Erikoiskahvilaitteet ja espressokoneet kahviloille, kahvimyllyt, suodatinkahvinkeittimet ja tietysti itse kahvit - meiltä saat kaiken, mitä maistuvan kahvin valmistukseen tarvitset. Tutustu tästä horeca-asiakkuuteemme.
Yllä esiteltyjen kahvien lisäksi löydät valikoimastamme kofeiinittoman Dekaffan, joka toimii mainiosti pienimuotoisena palvelutuotteena. AINA ja AINA Tumma -kahvit ovat edullisempia koko kansan kahveja, joita B2B-asiakas voi tilata päivittäistavaratukkujen kautta. Jos asiakkaistasi löytyy kahvihifistelijöitä, voit kokeilla myös pientilakahvejamme, jotka vaihtuvat aika ajoin. Kysy lisää: info@kaffaroastery.fi
]]>Olipa sitten vasta-alkaja tai jo ravintola-alan konkari, kahvikoulutus tuo usein itsevarmuutta, tarkkuutta ja uusia oppeja paremman kahvin valmistamiseen. Kahviala kehittyy koko ajan ja me Kaffalla uskomme olevamme aika hyvin perillä siitä, mitä asiakkaat kahvilta haluavat, minkälaisia juomia kannattaa tarjota ja miten saa helposti mutta varmasti tarjottua hyvää kahvia eri menetelmillä valmistettuna.
Meidän kahvikoulutuksissa pääpaino on siinä, että jokainen tuntee itsensä varmaksi kahvikoneen takana. Muutamassa tunnissa ei kenestäkään leivota huippubaristaa, mutta perustaidot oppii nopeasti. Vaikkei itse osaisi maistaa, miltä hyvä espresso maistuu, opetamme muutaman vinkin, miten ilman maistamistakin voi tietää, meneekö espresson uutto nappiin vai ei.
Maidonvaahdotuksen perusteet on useimmille meistä opetettu aivan väärin ja muutamalla pienellä neuvolla maidon laatu nousee aivan eri tasolle. Erilaisten kahvijuomien määrä on valtava, ja koulutuksessa voimmekin käydä läpi niistä yleisimpiä ja miettiä, mitkä todella ovat tarpeellisia juuri teidän toimipaikassanne. Lisäksi voimme opetella, miten tehdään maukasta suodatinkahvia ja mitkä ovat yleisimmät syyt sille, että laadukaskin suodatinkahvi maistuu pahalle.
Jos olet avaamassa uutta horeca-alan toimipaikkaa ja olet päättänyt ottaa käyttöösi Kaffa Roasteryn kahvit, suosittelemme tulemaan koko uuden tiimin kanssa meille muutaman tunnin kahvikoulutukseen niin, että jokainen kahvia työkseen tekevä tietää, miltä valitun kahvin kuuluu maistua, mistä kahvi tulee ja millä keinoilla siitä saa valmistettua huippulaatuisia kahvijuomia.
Jos taas olet ollut Kaffa Roasteryn asiakas jo pidemmän aikaa ja olet palkannut yhden tai useamman uuden työntekijän, voit lähettää meille koulutukseen myös yksittäisen henkilön. Tällaisia avoimia koulutuksia meidän asiakkaille järjestämme kuukausittain. Varauskalenteriin pääset tästä.
Kahvikoulutukseen kannattaa varata paikka silloinkin, kun uskoo osaavansa kahvinvalmistuksen salat jo melko hyvin. Yksi yleisimmistä kommenteista, mitä koulutuksen jälkeen kuulemme on: "olisipa joku kertonut aiemmin, miten maitoa oikeasti vaahdotetaan tai espressoa valmistetaan".
Upean maitovaahdon ja sen avulla latte artin tekeminen ei ole ollenkaan mahdotonta, mutta ilman ammattilaisen vinkkejä se voi tuntua haastavalta tai turhalta. Kuitenkin herkulliset, kauniin näköiset kahvit ovat oiva tapa saada asiakkaat nappaamaan cafe lateista kuvia someen, suosittelemaan paikkaa tutuille ja tulemaan myös itse uudelleen asiakkaaksenne. Ja vaikka ravintoloissa kahvi ei ole yleensä pääosassa, se on se viimeinen asia, jota asiakas maistaa ennen kotiinlähtöä. Huono kahvi jättää suuhun pahan maun.
Varaa koulutus: koulutus@kaffaroastery.fi
Tutustu myös kahviin liittyviin ohjevideoihin tästä.
]]>Kaupan asiakaskunnasta löytyy niin vaalean kuin tumman kahvin ystäviä, mutta vuosien aikana yleinen markkinatrendi on siirtynyt vähitellen tummasta kahvista vaaleampaan suuntaan. Take away -pisteellä menekki on aika tasaista, mutta vaaleapaahtoista menee sielläkin hieman enemmän. Näin Ilari kommentoi muutosta:
“Vähän sama kuin oluessa oli se tietty buumi. Ostettiin erikoisempia, kaikki osti Ipaa ja nyt tuntuu että kaikki palaa sinne lagerin suuntaan.”
Kaupan take away -pisteeltä käy aamukahvinsa nappaamassa työmatkalaiset ja päivällä taas alueen lähistöllä työskentelevät tulevat siitä tauoilla ostamaan kahvinsa. Alueella rakennetaan rajusti, joten asiakaskunnasta löytyy paljon rakennustyömiehiä.
“Vuonna 2018 pääsimme mukaan kaupan suunnitteluun ja en sanoisi, että Kaffa oli ihan ensimmäinen, kehen olimme yhteydessä, mutta aika alkuvaiheessa kuitenkin. Se oli meille selvää, että halutaan erottautua muista. Siihen aikaan mielestäni juuri kenelläkään ei ollut kovin mietittyä kahvipistettä. Varmaan 95% teki ne kaupassa hajonneista pusseista, jos edes oli kahvipistettä. Mun mielestä sitä oli yllättävän vähän ylipäätään. Se oli selvää, että kahvitoimittajaksi haluttiin joku laadukas ja mielenkiintoinen, ja paikallinen.”
Piipahda lähistöllä ollessasi siis K-Supermarket Redissä ja hae kupillinen kuumaa! Laatu on taattua Kaffaa. Take away -pisteellä tarjolla on vaaleapaahtoinen Go’morron sekä tumman kahvin ystäville maistuva Herra Korppi.
]]>Kaikki me tiedämme, että kahvi ja pulla on täydellinen pari. Kokeile siis sesongin herkkua ja yllätä sillä läheisesi tai asiakkaasi! Todellinen kahvifani lisää kahvin makua myös itse pullaan liuottamalla hiivan keitettyyn kahviin.
]]>Kokapensaan historia Kolumbiassa juontaa juurensa pitkälle menneisyyteen, jossa alkuperäiskansat viljelivät sitä korkeilla vuoristoalueilla. Alunperin kokapensaan lehtien puru antoi energiaa alkuperäiskansoille. 1970-luvulla kokaiinista tuli kuitenkin maailmanlaajuinen ilmiö ja suuri kysyntä sai kolmannen maailman maat tuottamaan sitä. Kolumbian tapauksessa FARC-sissiryhmä alkoi viljellä kokapensaita ja tuottaa kokaiinia rahoittaakseen toimintaansa.
Vuonna 2016 Kolumbian hallitus teki sopimuksen FARC-sissien kanssa, minkä seurauksena ryhmän piti lopettaa kokaiinin tuotanto ja aseiden käyttö palatakseen osaksi kolumbialaista yhteiskuntaa. Vaikka rauhansopimus lopetti organisoituneen toiminnan, kaikki sissiryhmän jäsenet eivät taipuneet siihen. Nyt jengit ovat vähemmän organisoituneita ja paljon pienempiä kuin FARC-sissit.
Muutos on vaikuttanut eniten Kolumbiassa seuraavilla alueilla: Cauca, Caldas, Tolima, Huila, Antioquia ja Nariño. Näistä alueista Kaffa Roastery on ostanut kahveja Caucasta ja Caldasista. Alueet ovat kärsineet vuosikymmenien ajan kokaiiniteollisuudesta johtuvista konflikteista.
Muutos on kuitenkin tapahtumassa hitaasti. Vaikka kokapensaiden viljely on vähentynyt ja kahvin lisääntynyt, alueella olevat aseelliset jengit vaikuttavat edelleen viljelijöiden päätöksiin. Monet viljelijät joutuvat viljelemään pienen osuuden kokaa turvatakseen asemansa tai maksamaan niin kutsuttua "veroa" alueella oleville jengeille säilyttääkseen toimintansa.
Alueiden viljelijät ovat kohdanneet muutoksen kahdella tavalla. Toiset näkevät kokapensaan viljelyn hyvänä tulonlähteenä, kun taas suurempi osa viljelee sitä vain pakosta. Monet ovat iloisia mahdollisuudesta siirtyä viljelemään pelkästään kahvia tai muita laillisia kasveja, mutta alueella olevat aseistetut jengit vaikuttavat edelleen tilanteeseen.
Siruma Coffee yhteistyökumppaneineen auttaa viljelijöitä vaihtamaan kahvinviljelyyn tarjoamalla tarvittavaa tietoa ja työkaluja erikoiskahvin tuottamiseen. Tarkoituksena on antaa viljelijöille mahdollisuus tekemään oman valintansa sen sijaan, että heitä painostettaisiin vaihtamaan laittomat viljelykset kahviin.
Kolumbian kokapensaiden viljelijät ovat matkalla kohti muutosta, ja tuki heille tässä vaiheessa on ratkaisevan tärkeää. Kahvi voi olla avain parempaan tulevaisuuteen alueilla, joissa konfliktit ovat hallinneet liian pitkään.
Kahvipaahtimot ja heidän asiakkaansa voivat edistää tätä muutosta maksamalla kahvista reilua hintaa, mikä tekee sen viljelystä houkuttelevaa. Erityisesti siksi, että kokapensaiden viljelystä voi viljelijä saada noin 6 kertaa enemmän tuloja kuin kahvin viljelystä.
Lisäksi on tärkeää tukea yrityksiä, jotka tarjoavat suoraa apua viljelijöille työpajojen muodossa. Näin viljelijät saavat tarvitsemaansa tietoa erikoiskahvin tuottamiseen ja voivat kasvattaa tuotantoaan, mikä vähentää houkutusta siirtyä laittomaan talouteen.
Tiedot ja kuvat: Siruma Coffee
Vaikka matcha ei olekaan kahvia, se liittyy kuitenkin vahvasti kahvilatrendeihin. Machaa, eli hienoksi jauhettua vihreää teetä, voi juoda sellaisenaankin, mutta erityisen trendikästä se on (kaura)maidon kanssa sekoitettuna matchalattena. Tämä on erityisesti somevaikuttajien ja nuorten suosima juoma. Matchasta voi tehdä kuuman tai kylmän version ja jauhetta voi sekoittaa myös esimerkiksi smoothieihin tai leivonnaisiin makua ja väriä tuomaan.
Kaffalla käytetään laadukasta maustamatonta matchajauhetta, mutta makean ystäville löytyy myös valmiiksi makeutettua jauhetta.
Haluatko tilata kauttamme matchaa? Yritysasiakas, ota yhteyttä: info@kaffaroastery.fi
Tässä kahvissa maitovaahto muistuttaa paksua samettista vaahtoa cappuccinon päällä, mutta on nimensä mukaisesti kylmää. Tätä on helppo valmistaa myös kotioloissa!
Kylmän maitovaahdon avulla loihdit siis tavallisesta suodatinkahvista uudenlaisen herkkujuoman. Katso tästä ohjeemme!
Varsinkin nuoremmat kuluttajat juovat enemmän ja enemmän kylmiä kahvijuomia ympäri vuoden. Tämä näkyy erilaisten ready to drink -kahvien lisääntyneenä määränä ruokakaupoissa, mutta myös kahviloissa tilataan jäälattea ja espresso tonicia kesäkauden ulkopuolella.
Herkkusuille sopiva vietnamilainen jääkahvi on makea ja vahva juoma. Todellinen vietnamilainen jääkahvi valmistetaan phin-filtterillä (mutta espresso-shotillakin onnistut) ja tavallisen maidon sijaan kahvin joukkoon lisätään makeutettua kondensoitua maitoa. Lasiin vielä kourallinen jäitä ja herkkujuoma on valmis nautittavaksi! Helsingissä tällaista herkkua voit maistaa ainakin Papu-kahvilassa.
Kuten huomaat, kahvi on paljon enemmän kuin vain aamuinen piristysruiske. Se on luovia herkkuja, makuelämuksiä ja iloa!
Trendikäs kahvijuoma on tarkoitettu perheen pienimmille. Monissa kahviloissa ilmaiseksi tarjoiltava babyccino ei sisällä lainkaan kahvia, vaan se on tehty pelkästään maidosta ja maitovaahdosta. Päälle voi ripotella esimerkiksi kaakaojauhetta tai laittaa koristeeksi muutaman vaahtokarkin. Babycino on suloisen pieni juoma, joka antaa lapsille mahdollisuuden osallistua kahvihetkeen.
Usein pikakahvina myytävä sienikahvi on kahvijuoman ja sieniuutteen sekoitus. Se sisältää nimensä mukaisesti sieniä, kuten chagaa eli pakurikääpää tai lion's mane -sieniä eli siiliorakasta. Sienikahvit houkuttelevat erityisesti terveysintoilijoita tai vatsaystävällisistä kahveista kiinnostuneita. Sienikahvien juojien hyvä muistaa, että päivittäistä suositusta ei saa ylittää.
Kaffan valikoimasta et sienikahveja löydä, mutta suosittelemme kokeilemaan suosittua, kofeiinitonta DeKaffaa. Tutustu tuotteeseen tästä.
Nitro Cold Brew ei ole ihan uusin keksintö, mutta monille se on vielä hyvin tuntematon konsepti. Koostumukseltaan tavallista kahvia paksummassa nitrokahvissa on kermamainen, samettinen vaahto, joka syntyy lisäämällä kylmäuutettuun kahviin typpeä paineen alla. Valmistus onnistuu käyttämällä oluthanaa muistuttavaa laitetta.
Kahvinviljelyn sivuvirtana syntyvä kuivattu kahvimarjan kuori on trendikäs raaka-aine kuumien tai kylmien juomien valmistukseen. Cascaran hedelmäinen, kukkainen maku muistuttaa hibiskusta, kirsikkaa, mangoa ja ruusunmarjaa. Monipuolisesta marjasta saat uutettua pohjan monille drinkeille. Kokeile esimerkiksi Cascara-soodaa!
Dalgona-kahvi on some-ilmiö, joka valloitti maailman vuonna 2020 ja jatkaa suosiotaan edelleen. Tämä korealainen, super visuaalinen kahvijuoma koostuu pikakahvista, sokerista ja kuumasta vedestä tai maidosta. Seos vaahdotetaan tasaiseksi ja kaadetaan kylmän maidon päälle. Lopputuloksena on herkullinen juoma, joka sopii täydellisesti some-kuvien ja -videoiden jakamiseen.
Jos haluat testata dalgona-kahvia laadukkaamaasta raaka-aineesta tehtynä, voit vaahdottaa espresso- tai mutteripannulla sokerin kahvin kanssa samaan tyyliin. Kahvi vaahdottuu hyvin, mutta vaahdosta ei tule yhtä kovaa kuin pikakahvista.
Jatkuvasti suositummaksi käyvä kofeiiniton kahvi on erityisen tykätty niiden keskuudessa, jotka haluavat välttää kofeiinin vaikutuksia herkkyyden tai terveyssyiden takia. Se on myös hyvä vaihtoehto raskaana oleville naisille ja niille, jotka haluavat nauttia kupin kahvia jopa myöhään illalla.
Kaffan oma kofeiiniton kahvi maistuu ihan kuin kahvilta! Tutustu herkulliseen DeKaffaan tästä.
Kahviharrastajien keskuudessa trendaavat myös yhden alkuperämaan kahvit, joiden prosessoinnissa on käytetty moderneja fermentointimenetelmiä. Fermentoini on oleellinen osa kahvin prosessointia ennen kuin kahvi voidaan lähettää alkuperämaasta paahdettavaksi ja viime vuosien aikana tämän suhteen on nähty tosi paljon innovaatioita. Kahvipusseissa voi vilahdella sellaisia sanoja kuten extended fermentation, anaerobic fermentation tai thermal shock.
Kahvia fermentoidessa tankkiin voidaan lisätä erilaisia bakteereja, villihiivoja tai jopa muita hedelmiä ja näin voidaan muokata kahvin makua. Usein nämä kahvit ovat intensiivisiä ja makeita, hyvin kypsän hedelmän makuisia. Jos kiinnostuit, kokeile Kaffa Kotiin -palvelua! Se on erinomainen väylä päästä testaamaan eri puolilta maailmaa tulevia uutuuksia.
Kaikki ovat leiponeet mokkapaloja, mutta kahvi sopii mausteeksi myös moneen muuhun leivonnaiseen ja ruokaan. Silloin ei välttämättä ole tarkoitus, että ruoka maistuu vahvasti kahvilta, vaan kahvi vain maustaa annosta ja korostaa muita makuja. Esimerkiksi nyt jo lopettaneessa Sasu Laukkosen Ora-ravintolassa kahvilla maustettiin usein myös suolaisia ruokia. Kahvi sopiikin niin korvapuustin väliin ja leivosten kuorrutuksiin kuin erilaisiin marinadeihin ja kastikkeisiinkin.
Myös cocktailien raaka-aineena kahvi on monipuolinen. Helppo tapa tuunata lempidrinkkiä on uuttaa kahvipapuja tai jauhettua kahvia suoraan alkoholiin. Esimerkiksi rommi- tai vodkapulloon voi listätä kahvia ja antaa uuttua muutamasta päivästä viikkoihin.
]]>Maistuisiko piparkakkulatte tai lyhyemmin piparilatte? Joulusesongin suosittu herkku monissa kahviloissa on tietysti piparilatte!
Jos sinulla ei ole espressokonetta kotona, lisää siirappia suodatinkahviisi ja nauti! Piparisiirappi maistuu mainiosti myös riisipuurossa tai maustamattoman jogurtin päällä.
Tarvitset:
2,5dl vettä
2dl fariinisokeria
2rkl piparimaustetta
1. Kaada kaikki kattilaan ja sekoita.
2. Anna kiehahtaa.
3. Laske lämpötilaa ja sekoittele 15 min ajan.
4. Anna jäähtyä ja kaada pulloon.
Siirappi säilyy hyvänä jääkaapissa parin viikon ajan.
Jos olet niin onnekas, että sinulla on kotona espressokone, voit tehdä piparilattea! Lisää 1tl piparisiirappia kupin pohjalle, tee päälle espresso ja sekoita. Lisää vaahdotettu maito ja koristele piparin muruilla.
]]>Irish Coffee on lämmin juoma, jossa yhdistyy kahvi, irlantilainen viski, sokeri ja herkullinen löysä kermavaahto. Tämä herkku toimii loistavasti joulun ajan fiilistelyjuomana ja jälkiruokana – Irish Coffeessa on täydellinen tasapaino mausteisen kahvin ja pehmeän vaahdon välillä.
Tarvitset:
1. Laita lasin pohjalle n. 1tl sokeria ja maun mukainen ripaus kanelia.
2. Kaada joukkoon maun mukaan 2-4 cl viskiä ja n. 1,5 dl kuumaa suodatinkahvia. Sekoita kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Tähän juomaan toimii hyvin esimerkiksi Kaffa klassikko Lempeä Voima, mutta myös esim. meidän Joulukahvi tai Herra Korppi.
3. Vispaa kermaa kevyesti vatkaimella tai sekoita kermapurkkia voimakkaasti niin, että kerma hieman paksuuntuu. Tähän ei siis tarvita paksua kermavaahtoa vaan vain hieman rakennetta saanutta kermaa.
4. Aseta lusikka väärinpäin kahvin pinnalle ja valuta lusikan pintaa pitkin kermaa juoman pinnalle.
5. Pese appelsiini hyvin ja leikkaa veitsellä pala kuorta. Purista kuoresta appelsiinin aromia juoman pinnalle kääntämällä kuori ulkopuoli juomaan päin ja puristamalla hellästi. Nauti heti.
Vinkki! Voit tehdä juomasta mocktail-version jättämällä viskin pois ja lisäämällä tilalle esim vanilja- tai kookossiirappia.
]]>Fazenda Pinhal 2023:
Tarjoaako tila asumisen: Ei
Yksi tilan vastuullisuusteoista on projekti, jossa salakuljetetut linnut pääsevät takaisin vapauteen. Lue lisää lintuprojektista tästä.
]]>Kylmän maitovaahdon avulla loihdit tavallisesta suodatinkahvista uudenlaisen herkkujuoman, joka näyttää siltä, kuin tumma arkinen kahvi olisi joulun kunniaksi saanut paksun lumipeitteen. Me suosittelemme tätä juomaa piristämään mieltä erityisesti silloin, jos jouluaattoon mennessä lumet ovat sulaneet ja ulkona on vain harmaata ja synkkää.
Tarvitset täysmaitoa tai kahviin soveltuvaa kaurajuomaa, pressopannun, kuumaa kahvia esim. suodatinkeittimellä keitettynä (suosittelemme Talvirieha-kahvia) sekä maun mukaan sokeria tai makusiirappia.
1. Valmista kahvi.
2. Mittaa pressopannuun maito ja halutessasi hieman piparmintun, vaniljan, karamellin tai inkiväärin makuista makusiirappia.
3. Pumppaa pressopannua ensin voimakkaasti ja sitten rauhallisemmin, kunnes vaahto on mielestäsi sopivan paksua.
4. Kaada kahvi mieluiten läpinäkyviin kuumuutta kestäviin laseihin ja annostele vaahtoa päälle. Tarjoile heti. Sekoita hieman ennen nauttimista.
Nam, herkullista kahvinautintoa!
]]>Kiasma Café -kahvila-ravintolaa pyörittää Kansallisgallerian tiloissa Kim Heiniön Soupster Oy, joka vastaa myös Ateneumissa toimivien Ateneum bistron ja Café Höijerin toiminnasta. Museon tiloissa toimiminen tarkoittaa kahvila-ravintolalle pitkiä aukioloaikoja sekä laajaa konseptia ja monipuolista tarjoomaa. Ajoittain tuotteita räätälöidään myös näyttelyiden tai teosten innoittamina. Tällä hetkellä Kiasma caféssa on valikoimassa Dineo Seshee Raisibe Bopapen näyttelyyn liittyvä yrttitee.
Kasvispainotteinen ja ekologinen ajattelu vaikuttaa kaiken toiminnan taustalla. Kiasma Café kuitenkin pyrkii vaikuttamaan asiakkaiden kulutustottumuksiin lempeästi kannustaen tuomalla lautaselle oivaltavia makuyhdistelmiä ja monipuolisesti erilaisia kasviproteiinien lähteitä. Pohdinta siitä, kuinka isosti kasvispainotteisuutta halutaan korostaa, on tuttua monille muillekin kahviloille ja ravintoloille. Kiasma Caféssa asiakkaita kannustetaan tekemään parempia valintoja hienovaraisemmin esimerkiksi sillä, että vitriinivalikoimaan ei kuulu lainkaan lihatuotteita. Kahvila-ravintolan jatkuvana tavoitteena on etsiä ja innovoida gastronomisia ratkaisuja, jotka ovat aidosti kestäviä. Näin valikoimasta kertoo ravintolatoimenjohtaja Kiia Ohvo:
“Olemme ylpeitä siitä, että meillä on laadukas lounas, joka on ravitseva ja kasvispainotteinen. Tuoreus, sesongin raaka-aineet ja oivaltava maustaminen ovat Kiasman keittiön gastronomiset kulmakivet ja niiden avulla erottaudumme muista. Lisäksi harmoniset makuyhdistelmät ja annosten viimeistely ovat keittiötiimillemme sydämen asia. Pitkät aukioloajat mahdollistavat erilaisten asiakkaiden monenlaisiin tarpeisiin vastaamisen.”
Näyttelyihin uppoutuneille museovieraille on helpottava tietää, että Kiasma Cafésta on saatavilla ruokaa myös lounaan jälkeenkin. Paikka on loistava myös viininmaisteluun ennen päivällistä. Kahvittelijoille tuotevalikoimasta löytyy kahvin kaveriksi suolaisia kasvisherkkuja ja perheyritys Bakery Mantelin ihania kakkuja, jotka tulevat Pasilasta.
Kiasma Caféssa on käytössä suodatinkahvina Herra Korppi ja espressokoneessa Espresso Inferno, johon Kiasma Cafén baristat ovat olleet hyvin tyytyväisiä, sillä se käyttäytyy erikoiskahveissa hyvin. Erikoiskahveista valmistetaan eniten lattea ja cappuccinoa, mutta asiakkaista ulkomaalaiset turistit nautiskelevat enemmän espressoa ja americanoa.
Ravintolatoimenjohtaja Kiia Ohvo kertoo, että kahvitoimittajan valintaan vaikutti laadun lisäksi tuotantoketjun läpinäkyvyys ja kestävyys:
“Lähtökohtaisesti asiakkaat ovat ilahtuneita, kun huomaavat, että täällä on Kaffan kahvit tarjolla. Se on laadun tae. Osa asiakkaista sanoo: “Nyt täytyy santsata kun tämä oli niin hyvää.” Ei me käytännössä saada negatiivista palautetta kahvista.”
Käy siis Kiasmassa nauttimassa nykytaiteesta ja kierroksen jälkeen Kiasma Cafén maistuvista tarjottavista! Suosittelemme kahvin kaveriksi pehmeää juustokakkupalaa.
]]>Kun etsit ideoita työntekijälahjoihin, törmäät varmasti moniin turhiin härpäkkeisiin. Kahvi on siitä loistava lahja, että se sopii lähes kaikille eikä maistuva kahvi jää nurkkiin pyörimään.
Joulupakettimme sisältää 2 superhyvää kahvia, suositun Black Persimmon -teen Théhuoneelta ja ihanan jouluisen, suklaisen herkkupalan Chjokolta. Kahveista yksi on tummapaahtoisista kahveistamme suosituin, raakakaakaolta maistuva Herra Korppi. Joulukahvi tuo pakettiin vaahterasiirapin, ruskean sokerin ja jouluisen mandariinin makua.
Tutustu joulupakettiin tästä! Yritystilaukset otamme vastaan: info@kaffaroastery.fi
Etsitkö täydellistä työntekijälahjaa kahvifriikille? Chemex on loistava valinta, sen tyylikäs ja meditatiivinen kahvinvalmistustapa tekee jokaisesta kahvitteluhetkestä nautinnollisen. Lisäksi Chemexin ainutlaatuinen design sopii kenen tahansa keittiöön. Tilaa se tästä ja sujauta lahjakassiin!
Henkilöstölahjat voivat jatkua pitkään joulun ylikin! Työyhteisösi suurimmille kahvifaneille loistava lahja on Kaffa Kotiin -kestotilaus, jolla työntekijäsi saavat parhaimmat pientilakahvit ja eksklusiivisimmat uutuudet tilauksesta paahdettuina ja suoraan postiluukkuun toimitettuna kahden tai neljän viikon välein. Paketissa tulee myös kirje, jossa paahtajat kertovat valitsemistaan kahveista ja antavat ajankohtaisia kahvivinkkejä!
Voit ostaa tilauksen lahjaksi niin, että laitat toimitusosoitteeksi työntekijäsi osoitteen. Voit myös päättää, kuinka pitkälle kevääseen haluat tilauksen jatkuvan. Katso lisää täältä.
Suurin osa San Lorenzon alueen kahvinviljelijöistä omistaa pienen, alle 2 hehtaarin kokoisen tilan. Osalla heistä ei ole kovin hyviä kuivatusmahdollisuuksia ja he turvautuvatkin kahvipapujen kuivaamiseen esimerkiksi kankaiden, säkkien tai patioiden päällä. Kiinnittäessään huomiota tähän haasteeseen Kaffan Kolumbiassa toimiva yhteistyökumppani Siruma Coffee halusi auttaa viljelijöitä tarjoamalla paremmat kuivatusmahdollisuudet.
Keinoksi valittiin kaarevat kuivaussuojat, mikä ovat toimivin ratkaisu pienellä tilalla. Kaarevat kuivaussuojat ovat kevyitä, pienikokoisia sekä helppoja ja edullisia asentaa. Uudet suojat hankittiin 20 kahvitilalle. Viljelijät osallistuivat projektiin valmistelemalla alueen suojille, kuljettamalla osat tilalleen sovitusta sijainnista ja maksamalla 10% suojan hinnasta.
Kaffa osallistui Siruman projektin rahoittamiseen yhdessä Falcon Coffeen kanssa. Koko projekti maksoi Kolumbian pesoissa 77,984,096, joka vastaa noin 19,280 Yhdysvaltain dollaria. Kaffa Roasteryn osuus tästä oli 4,244 USD.
Asennukset tehtiin pandemian vuoksi suunniteltua myöhemmin vuonna 2022.
Ennen / Jälkeen - kuva: Siruma, kuvassa: Gloria Licidia Gañan
Suojat toivat kahvinviljelijöille paljon mielenrauhaa. Yksi viljelijäpariskunta oli hyvin iloinen siitä, että he pääsivät nyt lähtemään samaan aikaan reissuun. Aiemmin jomman kumman oli aina pysyteltävä kotona, jotta kahvipavut saisi suojaan sateen sattuessa.
Kiitos Siruma projektin järjestämisestä!
]]>Talvirieha on upean paahteinen ja mehevän makuinen kahvi talven lempeään hämärään. Kyseessä on helposti juotava kahvi, joka sopii niin aamuun kuin iltapäivän kahvihetkiin. Pakkaa mukaan termari ja pulkka. Ice ice baby!
Nappaa Talvirieha ostoskoriisi tästä ja valmistaudu talven herkkuhetkiin.
]]>Psst. Tekstin lopussa alekoodi!
Svante: “Kahvivaaka, se on ehdoton keittiöväline jokaiselle isälle. Ei liity pelkästään kahviin vaan kaikkeen kokkaamiseen. Heitetään desimitat pois tai viedään mökille! Vaa’an avulla ruoanlaitto helpottuu.”
Kyle: “My recommendation is to sign up for any of my home brewing courses. Wednesday evenings after work you get to learn the right foundation and basics in how to prepare your own cup of coffee at home or in your workplace. No beginnings or intermediate knowledge needed, just come and participate with an open mind.”
Petri: “Herra Korppi sopii faijoille hyvin. Toisaalta itselle maistuisi myös natural-prosessoitu Sweet & Funky -kahvi. Lisäksi mukaan Harion V60, joka mahdollistaa kivan pienen hetken omaa aikaa. Saa tehdä kupin kahvia itselleen tai koko perheelleen keittiössä kaikessa rauhassa.”
Sami: “Aeropress Go on tosi kätevä, se menee pieneen tilaan kun lähtee johonkin reissuun. Mukaan pakettiin vielä joku kahvi, esim. meidän uutuus keskipaahtoinen AINA. Itse arvostan myös helppoutta ja siihen sopii hyvin Kaffa Kotiin -kirje. Siitä saa aina helposti erilaista kokeiltavaa.”
Mike: “If your dad doesn’t have a coffee grinder, that would be my gift idea. The grinder is the most important thing to make good coffee. But if that is covered then he just needs to get good coffee. For that my recommendation is Kaffa Kotiin subscription.”
Aki: "Lahjavinkkini on keittää iso pannullinen Go'morronia suodatinkeittimellä! Litra vettä ja 60g kahvia. Sitä voi nautiskella rauhallisessa tahdissa samalla kun katselee Muumeja, Pikku Kakkosta, Ryhmä Hauta jne! Go'morron siksi, koska sen raaka-aineet toimivat loistavasti vaaleapaahtoisessa profiilissa."
Käytä alekoodia “isänpäivä23” verkkokaupassamme ja saat -25% alennuksen kaikista kahveistamme. Tarjous on voimassa 12.11. saakka, joten älä missaa tilaisuutta hemmotella isääsi tai nauttia herkullisista kahveista itse. Kahveja tutkimaan tästä.
]]>Pedron omistama kahvitila Fazenda Pinhal on palkittu Brasilian vastuullisimmaksi kahvitilaksi useaan otteeseen. Tilan toimintaa muovaa Pedron intohimo kahvia ja ympäristöä kohtaan. Kestävän kehityksen hankkeisiin kuuluu lintujen vapauttamisen lisäksi muun muassa aurinkopaneelien käyttäminen sekä veden, lannoitteiden, torjunta-aineiden ja polttoaineen käytön merkittävä vähentäminen.
Kaikissa klassikkokahveissamme on tällä hetkellä papuja Pedron tilalta. Suurimmalla prosenttimäärällä niitä on AINA-kahveissa.
Laittoman kaupan tai muuten huonon kohtelun vuoksi takavarikoituja lintuja kuntouttavat ensiksi alueella toimivat järjestöt. Kun linnut ovat valmiita lentämään, ne tuodaan kahvitilalle, jossa ne viettävät ensin aikaa aidatussa tarhassa sopeutuakseen ja sitten linnut vapautetaan luontoon.
Lintujen vapauttamiseen osallistuu myös muita kahvitiloja ja toimintaa organisoi valtion ohjaama ASAS / Wings -hanke. Aihe on erityisesti Marianan intohimo. Hän innostui projektista toden teolla ollessaan katsomassa lintujen vapauttamista toisella kahvitilalla.
Pääpaahtajamme Mike vieraili kesällä Brasiliassa Pinhalin tilalla La Torrefazionen operatiivisen johtajan Karoliinan kanssa. Käynnin aikana he haastattelivat Marianaa projektiin liittyen ja olivat myös mukana päästämässä lintuja vapauteen. Videolta kuulet Marianan ajatuksia lintujen vapauttamisesta:
Lue myös Miken terveiset reissusta tästä blogijutusta!
Perehdytämme työporukkanne oikeaoppiseen kahvien maisteluun eli cupping-menetelmään, jonka avulla kahvin aromeja, makuja ja ominaisuuksia kahvimaailmassa arvioidaan. Cupping on tärkeä menetelmä kahvien vertailussa ja valinnassa.
Yhdessä käymme lisäksi läpi kahvin matkan aina pavusta kuppiin, ja kuinka eri tekijät, kuten alkuperä, viljely, prosessointi ja paahto, vaikuttavat kahvin makuun. Teorian ohella nautimme tietysti kahdeksasta erilaisesta kahvista ja niiden aromeista.
Cupping sopii kaikille, jotka nauttivat kahvista ja ovat kiinnostuneita syventämään kahvintuntemustaan. Se on erityisen hyödyllinen kahviharrastajille, kahvin ammattilaisille, kahvilan omistajille sekä kaikille, jotka haluavat oppia tunnistamaan kahvin erilaisia makuja ja laatutekijöitä. Cupping tarjoaa kaikille kahvinystäville mahdollisuuden tutustua kahvimaailmaan syvemmin.
Parasta on, että voitte varata tämän maisteluhetken ilman ostopakkoa ja saatte vieläpä toimistolle pussin suosikkikahvianne mukaan. Buukkaa ilmainen cupping täältä.
Tervetuloa luomaan ikimuistoisia hetkiä!
]]>1. Valmista suodatinkahvi tavalliseen tapaan.
2. Mittaa läpinäkyvään, lämmön kestävään lasiin kuuma kahvi, fariinisokeri ja viski. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.
3. Ravista voimakkaasti kuohukermapurkkia. Valuta ohut kerros hieman paksuuntunutta kermaa lusikan vartta pitkin kahvidrinkin päälle. Voit myös vispata kerman ohueksi vaahdoksi, jos haluat. Drinkki toimii myös kauravispiin tehtynä, jos haluat siitä vegaanisen.
4. Koristele Irish Coffee vaahtokarkkikummituksilla. Kasta hammastikku suklaakastikkeeseen ja piirrä sillä vaahtokarkkeihin kasvot.
Vinkki! Mocktail-version saat tehtyä jättämällä viskin ja fariinisokerin pois ja korvaamalla sen esim. 1-2 ruokalusikallisella Pumpkin Spice -siirappia (ohje alla).
Siirappiin:
Latteen:
Jos käytät siirappiin kurpitsamehun sijaan pelkkää vettä, voit hypätä suoraan vaiheeseen 3 ja jättää aineksista kurpitsan pois.
1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Kaada palat kattilaan ja lisää vettä niin, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
2. Soseuta perunasurvimella tai sauvasekoittimella ja siivilöi sose harsokankaan läpi. Siirappiin tarvitaan vain neste, joten jäljelle jäävän kurpitsasoseen voi käyttää esim sosekeittoon tai kurpitsapiiraan täytteeseen.
3. Kaada 500g valmistamaasi kurpitsamehua (tai vettä) kattilaan. Laita mukaan muut ainekset ja keitä matalalla lämmöllä n. 15 min. Siivilöi tiheän siivilän tai harsokankaan läpi.
Siirappi säilyy puhtaassa pullossa jääkaapissa vähintään parin viikon ajan.
4. Sekoita haluamasi määrä siirappia kuumaan espressoon tai mutteripannukahviin. Lämmitä ja vaahdota maito ja kaada kahvin päälle kuten normaalissa latessa.
5. Jos aiot lisätä kermavaahtoa, jätä vaahto normaalia löysemmäksi jotta kerma ei uppoa kevyen maitovaahdon läpi vaan jää nätisti pinnalle. Koristele kanelilla ja upea Pumpkin Spice Latte on valmis tarjoiltavaksi!
1. Keitä kahvi ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.
2. Mittaa juomalasin pohjalle pallo vaniljajäätelöä. Kaada sekaan jäähtynyt kahvi. Jos käytät mutteripannukahvia tai espressoa, kaada maito mukaan lasiin.
3. Kaada jäätelöpallon päälle valitsemaasi kuplivaa juomaa. Sekoita varovasti ja nauti pillillä.
Hurjan herkullista Halloweenia! Kahvien kotivalmistukseen löydät kaikki tarvittavat laitteet täältä.
]]>Suomen paahtimomaailmaan saapui juuri raikas tuulahdus, kun Kaffa Roastery, vuoden 2023 paahtimo, toi markkinoille odotetut uutuuskahvinsa. AINOANA suomalaisena pienpaahtimona saimme markkinoille laadukkaan kahvin, joka on hinnaltaan lähes puolet edullisempi kuin pienpaahtimoiden kahvit keskimäärin.
AINA kahvit ovat laadukkaita ja helposti lähestyttäviä. Tarkoin valikoitujen kahvilaatujen ansiosta kahveissa yhdistyvät pehmeä pähkinäinen jälkimaku sekä suklainen suutuntuma, tarjoten ainutlaatuisen herkullisen kahvinautinnon.
Eikä siinä vielä kaikki - AINA kahvit on suunniteltu sopimaan kaikille, kitkeryyttä tai happamuutta tarvitse pelätä. Ne ovat tyylikkään tasapainoisia, jotta jokainen kahvinystävä voi nauttia niistä täysin siemauksin. AINA kahveja on saatavilla niin keski- kuin tummapaahtoisena.
Olemme päättäväisesti suunnanneet kohti vastuullista ja kestävää kahvintuotantoa. Edullisen mutta laadukkaan kahvin saavuttamiseksi uudistimme pakkauslinjastomme ja otimme käyttöön täysin automaattisen pakkauskoneen. Investoimalla tähän uuteen pakkauslinjastoon otimme askeleen eteenpäin pienpaahtimoiden perinteisten käytäntöjen ulkopuolelle.
“Uskomme, että teknologian ja perinteen yhdistäminen voi avata uusia ovia laadukkaan kahvinautinnon maailmassa. Muutokset eivät ainoastaan varmista tasalaatuisempaa tuotantoa, vaan myös lisäävät tuotteidemme yleistä laatua”, Svante Hampf, toimitusjohtaja.
Kaffa Roastery valitsee tarkkaan kahvimaat ja viljelijäkumppanit, varmistaen, että hankinnat tehdään kestävällä tavalla ja tukemalla paikallisia yhteisöjä. Ostamme suuria eriä kahvia suoraan viljelijöiltä, turhia välikäsiä vältellen, mikä mahdollistaa kestävän ja harkitun hankintaketjun.
AINA kahvien valintaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Ne sisältävät kahvilaatuja, jotka poimitaan tuottajamaissa hieman helpommista paikoista ja suuremmilta alueilta. Lähestymistapa mahdollistaa vastuullisen kahvihankinnan säilymisen toiminnan keskiössä ja samalla tarjoamaan herkulliselle kahville edullisemman hinnan.
AINA kahvit ovat ensimmäisiä tuotteita Kaffan valikoimassa, joita emme itse varastoi. Tehokas tuotteiden jakelu tapahtuu yhteistyössä tukkuliikkeiden ja vähittäismyyntikauppojen kanssa. Tämä toimintamalli ratkaisee suurten erien tuottamisen ja varastoinnin samanaikaisesti.
Kaffa Roasteryn AINA kahvit ovat herättäneet suurta kiinnostusta ja ovat saaneet ihastuneen positiivisen vastaanoton ennakkomaistiaisissa. AINA ja AINA TUMMA ovat saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakupoista ympäri Suomen. Tavoitteenamme on laajentaa tuotteiden saatavuutta, jotta koko kansalla olisi mahdollisuus nauttia laadukkaasta kahvista kohtuulliseen hintaan.
Eikun vaan testaamaan AINA kahveja siis! Kerrothan meille, mitä tykkäsit.
]]>Ensimmäinen askel toimiston kahvilaitteen valinnassa on miettiä päivittäinen kahvinkulutus. Pienessä toimistossa pienempi kahvikone tai perinteinen suodatinkahvinkeitin voi riittää hyvin, mutta suuremmissa toimistoissa kannattaa harkita suurempaa kahviautomaattia, joka pystyy tekemään nopeasti useita kahvijuomia peräkkäin. Ota laskelmissasi huomioon myös etätyöt sekä henkilöstömäärän muutokset lähivuosina.
Tummaa vai vaaleaa, makeaa vai paahteista? Työntekijöiden mieltymykset voivat vaihdella paljon, joten on tärkeää ottaa huomioon erilaiset kahvinjuojat ja heidän makunsa. Monipuolinen kahvilaite, joka pystyy valmistamaan erilaisia espressopohjaisia erikoiskahvijuomia, kuten cappuccinoja ja latteja, voi olla hyvä valinta. Lisäksi, jos osa työntekijöistä suosii teetä tai kaakaota, kannattaa harkita laitetta, joka tarjoaa myös näiden juomien valmistusmahdollisuuden.
Ota mitta käteen ja hahmottele tila kahvilaitteelle ja ota huomioon myös laitteen ympärille tulevat mukit, lusikat sekä muut tarvikkeet. Pöydälle tarvitaan myös laskutilaa. Kartoita myös mahdolliset tilasta löytyvät vesiliitännät, viemäröinnit ja sähköt. Joskus kahvittelutila voi vaatia pieniä muutostöitä ennen laitteen asennusta. Autamme kartoituksessa mielellämme!
Usein toimistolle kutsutaan myös asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Ota siis edustavuus huomioon myös kahvitilan suunnittelussa. Kaffalta saat Coffice-konseptin mukaisesti haluamasi teippaukset, termaritarrat sekä kahvikortit, joiden avulla saat kerrottua kahvin laadusta myös asiakkaillesi. Lue lisää tästä.
Hyvän kahvin valmistamiseen tarvitaan tietysti laadukkaita kahvipapuja, joita saat tietysti meiltä joko kertatoimituksina tai kestotilauksena, jonka voi perua milloin vain. Varusta toimisto myös kauramaidolla, tavallisella maidolla ja makeutusaineilla, jotta kaikki voivat nauttia juomistaan haluamallaan tavalla. Pyydä tarjous: info@kaffaroastery.fi
Kahvilaitteen hankintahinta ei ole ainoa kustannus, joka on otettava huomioon. Tarvitaanko toimistolle esimerkiksi take away -mukeja? Mieti myös laitteen käyttökustannuksia, kuten kahvipapujen, maidon ja puhdistusaineiden kustannuksia. Joskus investoiminen hieman kalliimpaan laitteeseen voi olla järkevää, jos se säästää rahaa pitkällä aikavälillä.
Kahvilaitteiston käyttö vaatii säännöllistä huoltoa ja puhdistusta, sillä laitteen puhtaus vaikuttaa olennaisesti kahvin makuun. Valitse laite, joka on helppo pitää puhtaana ja kysy oston yhteydessä myös huoltosopimuksesta. Monet modernit kahviautomaatit tarjoavat itsepuhdistusominaisuuksia, jotka tekevät ylläpidosta vaivatonta. Sen kun heität puhdistustabletin säiliöön ja kone päälle - helppoa!
Oikein valittu kahvilaite auttaa parantamaan työntekijöiden tyytyväisyyttä ja tuottavuutta. Mikäli kahvilaitteen valinta tuntuu vielä hankalalta - ei hätää, autamme mielellämme sopivan laitteen valinnassa! Ota yhteyttä: sami.ristaho@kaffaroastery.fi
]]>
Tavallisimmat erikoiskahvit ovat monelle kahvinjuojalle tuttuja, mutta tiedätkö, mitä eroa on espresso macchiatolla ja latte macchiatolla? Ja mikä onkaan flat white? Palauta tästä muistiin erilaisten kahvien kahvisanasto:
Espressokahveista lähimpänä suodatinkahvia, americano on vaihtoehto niille, jotka nauttivat pitkistä kahveista mutta eivät juo maitokahveja. Sisältää tuplashotin espressoa pidennettynä parilla desillisellä kuumaa vettä. Tarjoillaan usein mustana, mutta “white americano” eli americano lorauksella maitoa on myös melko yleinen.
Babyccino on sokeriton "kahvi" lapsille. Se sisältää lämmintä maitoa kanelilla tai kaakaojauheella, ilman kahvia. Voit muokata babyccinoa miten tahansa haluat, esimerkiksi lisäämällä vaahtokarkkeja tai keksejä. Muista kuitenkin, että maitoa ei saa lämmittää liian kuumaksi lapsille.
Nimensä mukaisesti maitoisin kaikista, ja usein vetoisuudeltaan suurin kahvilan juomista. Latteen voidaan käyttää haluttu määrä espressoa, mutta usein se sisältää tuplaespresson ja 2-3,5dl vaahdotettua maitoa.
Cappuccino on noin 1,4-2dl vetoinen juoma, joka klassisesti sisältää yhden shotin espressoa ja loput kupista täytetään vaahdotetulla maidolla. Cappuccinon maitovaahto saa olla rohkean paksua, mutta sen tulisi silti olla pehmeää ja notkeaa. Cappuccinon, kuten kaikki muutkin espressopohjaiset juomat, voi tehdä useammalla espressoshotilla. Cappuccino tarjoillaan joskus myös koristeltuna kaakaojauheella.
Cold brew eli kylmäuutettu kahvi on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Juoma on helppo valmistaa. Kylmäuutettu kahvi on pehmeä ja kylmä juoma, joka syntyy uuttamalla kahvia kylmässä vedessä 12-16 tuntia. Cold brew toimii hyvänä pohjana monille kahvijuomille. Voit tehdä siitä esimerkiksi cold brew -limonadia, frappea tai vaikka espressomartinia.
Espressoa nautitaan yleensä 2–4 cl kerrallaan. Kaffalla sinkkuespresso painaa n.15-25g ja tupla 30-50g. Espressokone muodostaa korkean paineen ja puristaa veden hienoksi jauhetun kahvin läpi. Hyvä espresso on intensiivisen makuinen, mutta makujen pitäisi intensiivisyydestä huolimatta olla miellyttäviä. Jos ei itse ole espresson juoja, voi olla vaikeaa tunnistaa hyvän makuista espressoa. Hyvä espresso maistuu kuitenkin tasapainoiselta ja jälkimaku on pehmeä. Kahvin päällä pitäisi olla crema eli kahvivaahto.
Doppio tarkoittaa tuplaespressoa.
Tämä erikoinen pari herättää usein hämmennystä kahviloissa, sillä nimestään huolimatta nämä juomat ovat lähes toisensa vastakohdat. Selvennystä asiaan tuo nimen alkuperä, sillä “macchiato” tarkoittaa “liattua”. Siis likainen espresso tai likainen latte (eli likainen maito).
Millä nämä liataan? No espresso liataan tietysti maidolla ja maito espressolla. Oletko vielä kärryillä? Espresso macchiato on normaali espresso, joka on liattu pienellä määrällä, noin ruokalusikallisella maitovaahtoa. Latte macchiato on iso mukillinen tai lasillinen vaahdotettua maitoa, joka on liattu useimmiten yhdellä espressoshotilla, joka on kaadettu lasiin vaahdon läpi vasta maidon jälkeen.
Flat white on modernimpi trendijuoma, joka on erityisen suosittu Australiassa, mutta jota tilataan suhteellisen paljon myös Suomessa. Se on cappuccinon kokoinen lyhyempi maitokahvi, johon käytetään tuplaespresso ja jonka maitovaahto on ohuempi kuin cappuccinossa, muistuttaen enemmän latten maitoa. Flat white on siis tavallaan lyhyempi, vähämaitoisempi ja vahvemman makuinen latte.
Cappuccino ja flat white ovat yleensä samankokoisia kahveja, mutta koko vaihtelee hurjasti. Flat whitessa on suhteessa enemmän espressoa ja notkeampi vaahto kuin cappuccinossa.
Flat white on Kaffan kokemuksen mukaan suosittu erityisesti kiireisten business-tyyppien keskuudessa.
Tutustu kahvivalikoimaamme tästä ja kokeile erikoiskahvien valmistusta kotona!
]]>Matkan tarkoituksena oli vierailla vanhimman yhteistyökumppanimme, Pedro Gabarran ja hänen perheensä luona heidän kahvitiloillaan Fazenda Pinhalissa ja San Antonio Minas Geraisissa, Brasiliassa.
Minulle matkan mieleenpainuvin osa oli perhekeskeinen ilmapiiri Pinhalin tilalla. Pedro, hänen isänsä, äitinsä ja sisarensa työskentelevät kaikki tällä tilalla ja heillä kaikilla on omat tärkeät roolinsa upean kahvin tuottamisessa. He myös huolehtivat luonnon ja yhteisönsä hyvinvoinnista.
Vieraillessani Pinhalissa vuonna 2017, tila oli jo silloin vaikuttava. Minut yllätti se, että tilalla oli tehty paljon parannuksia sekä heidän jatkuva pyrkimyksensä parempaa kohti. Vuodesta 2017 lähtien näillä tiloilla on investoitu moniin kestävyys- ja ympäristöhankkeisiin ja se oli todella vaikuttava näky.
Kaffa Handshake -ostosopimuksemme on lupaus eettisestä ja reilusta kaupasta. Se on sopimus, jonka teemme jokaisen tuottajamme kanssa. Halusimme nähdä omin silmin tiloilla tehdyt parannukset ja maistaa tämän vuoden tuoretta sadonkorjuuta. Halusimme myös haastatella työntekijöitä kahvitiloilla voidaksemme tarjota asiakkaillemme paremman käsityksen siitä, kuka heidän kahvinsa tuottaa. Mielestäni on myös todella tärkeää tuntea tuotantokumppanisi, ja olen aina yhtä yllättynyt niistä monista asioista, joita opin ja joita en vielä tiennyt.
Teimme matkan yhdessä Karoliinan, La Torrefazionen Operatiivisen päällikön, kanssa. La Torrefazione on vanhin kahvikumppanimme Suomessa. Olemme tehneet yhteistyötä vuosien ajan ja niin monilla eri kahviaikakausilla Suomessa. Tästä syystä halusimme tarjota heille mahdollisuuden päästä mukaan Brasiliaan ja tutustumaan ihmisiin, jotka tekevät upeaa työtä kahvitiloilla. Tämä reissu oli silmiä avaava kokemus nähdä konkreettisesti, miten kahvi päätyy pensaasta kuppiin saakka.
-Mike, Head Roaster & Green Coffee Buyer
Sopivan tuoreet kahvipavut ovat avain herkulliseen kahviin. Kahvi menettää aromeitaan, kun pavut ovat ylittäneet parasta ennen -päivämäärän tai kahvipakkaus on ollut avattuna liian pitkään. Jos huonosti suljetun kahvipakkauksen lähettyvillä on muita ruoka-aineita, kahvi voi napata myös niistä makua itseensä.
Tarkista kahvipakkauksesta myös paahtopäivä. Parhaimmillaan kahvi on yleensä muutaman viikon päästä paahdosta, mutta ennen muutaman kuukauden ikää. Silloin papu on saanut levätä ja vapauttaa paahdon jälkeen irtoavia kaasuja, ja maku on tasapainoinen ja puhdas. Tänä aikana pavun tulisi olla suljetussa pussissa, jonne ei pääse sisään happea, mutta joka on varustettu venttiilillä kaasujen poistumista varten.
Avattu kahvipussi säilyy parhaiten, kun suljet sen mahdollisimman ilmatiiviisti. Jos kahvipussissa ei ole omaa sulkusysteemiä, voit laittaa pussin esimerkiksi kahvin säilytykseen tarkoitettuun purkkiin, jonka saat tiiviisti kiinni.
Meiltä saat aina tuoreet, Helsingin Punavuoressa biokaasulla paahdetut kahvipavut. Nappaa herkulliset kahvipavut verkkokaupastamme tai tilaa yritysalennuksella kahvit toimistolle tiimillenne sopivalla rytmillä: info@kaffaroastery.fi
Tarkista, että kahvisi jauhatusaste sopii käyttämääsi valmistustapaan. Suhteessa valmistustapaan liian hienoksi jauhettu kahvi voi saada kahvin maistumaan kitkerältä, kun taas liian karkea jauhatus voi saada aikaan vetisen ja mauttoman kahvin.
Mutteripannua varten tarvitset melko hienoksi jauhettua, mutta ei kuitenkaan ihan “pölymäistä” espressojauhatusta, vaan hieman karkeampaa kahvia, joka muistuttaa karkeudeltaan pöytäsuolaa. Suodatinkahviksi tarvitset keskikarkeaa jauhatusta, joka on noin taloussokerin kokoista. Pressopannulle sopii jauhatus, joka on karkeaa ja muistuttaa mannaryyniä tai rouhittua mustapippuria.
Kokeile rohkeasti erilaisia valmistusmenetelmiä ja löydä se, joka sopii parhaiten sinun arkeesi. Tutustu välinevalikoimaamme tästä.
Likainen kahvinkeitin vaikuttaa kahvin makuun negatiivisesti. Kalkkikertymät ja kahvista irronnut rasva voivat aiheuttaa kitkeryyttä ja “huoltoasemakahvin” makua. Puhdista kahvinkeitin säännöllisesti käyttäen sille tarkoitettua puhdistusainetta tai vaikka ruokasoodaa. Katso tästä vinkit Moccamasterin puhdistamiseen.
Muista myös pestä kahvipannu huolellisesti jokaisen käytön jälkeen. Monet tehokkaat asianpesuaineet voivat jättää pesuainemaisen maun, joka saattaa maistua valmiissa kahvissa. Siksi kahvipannua ei kannata liian usein pestä tiskikoneessa, vaan hellä käsinpesu usein riittää.
Vaikka huuhtelisit kahvipannun keittokertojen välissä, kannuun jää kuitenkin rasvaa, joka kulkeutuu keittimen sisälle, jos käytät kahvipannua veden kaatamiseen. Siksi vesisäiliön täyttämiseen kannattaa varata erillinen vesikannu.
Jos arkikahvisi maku alkaa tuntua tylsältä, kannattaa yksinkertaisesti harkita kahvin vaihtamista. Kahvilajikkeiden maailma on valtavan monipuolinen täynnä erilaisia makuja ja paahtaminen sekä mahdolliset sekoitukset tekevät makuun vielä omat silauksensa. Kokeile esimerkiksi eri alkuperämaista peräisin olevia kahveja, eri paahtoasteita tai testaa Kaffa Kotiin -palvelua, jolla saat ammattitaitoisten paahtajiemme käsin kuratoidut pientilakahvit kestotilauksena suoraan postiluukusta. Yllätyt varmasti positiivisesti uusista makuelämyksistä!
Kahvi säilyy parhaiten termoksessa. Lasipannukeittimellä keitetty kahvi tulisi poistaa lämpölevyltä ja siirtää termokseen heti valmistamisen jälkeen, sillä kahvin maku kärsii mitä pidempään se on altistettu jatkuvalle lämmitykselle. Kahvia valmistettaessa veden tulisi olla 93-96 °C, mutta valmista kahvijuomaa ei tulisi kuumentaa jälkikäteen. Näin tapahtuu lasipannukeittimillä. Hyvä termos pitää kahvin lämpimänä ja hyvänä muutaman tunnin. Lämpölevyllä ja lasipannussa kahvi on pilalla jo vartissa.
Termoksilla on joskus huono maine sen takia, että ne usein kotona puhdistetaan huolimattomasti. Kannattaa siis hankkia termos, jonka kaikki osat on helppo puhdistaa. Puhdistamiseen voi käyttää ruokasoodaa ja kuumaa vettä. Puhdistuksen jälkeen kahvi maistuu takuulla paremmalle kuin lämpölevyllä säilytettynä!
Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua selättämään pahan kahvin probleeman. Jos haluat oppia vielä lisää kahvien maailmasta ja harjoitella barista-taitojasi, varaa aika kahvikoulutukseemme! Lue koulutuksista lisää täältä.
]]>
Pohditko, miten puhdistaa toimiston tai kotikeittiön kahvinkeitin, kuten esimerkiksi kaikille tuttu Moccamaster? Nappaa parhaat vinkit kahvinkeittimen puhdistamiseen sekä kalkinpoistoon ja pian saat taas nauttia maistuvaa kahvia!
Kahvista irtoaa valmistuksen aikana rasvoja, minkä vuoksi kahvinkeitin on hyvä puhdistaa säännöllisesti. Viimeistään kahvin muuttuneesta mausta huomaat, milloin on aika puhdistaa keitin, mutta mikäli työpaikallasi on kovia kahvinjuojia, on puhdistus hyvä tehdä esimerkiksi viikon välein. Puhdistamiseen käy kahvinkeittimen puhdistusaineen lisäksi vaikkapa ruokasooda ja kalkinpoisto onnistuu hyödyntäen sitruunahappoa tai etikkaa.
Moccamasterin irralliset osat voit pestä astianpesukoneessa, mutta on hyvä huomioida, että tehokkaat pesuaineet voivat jättää lasipannuun makua. Pesun jälkeen pannun voi vielä huuhdella vedellä.
Tämä puhdistuskeino saattaa jättää kahviin etikan makua, joten suosittelemme ensisijaisesti käyttämään kalkinpoistoon tarkoitettua puhdistusainetta. Jos kuitenkin haluat kokeilla etikkaa, noudata näitä ohjeita:
Parhaan tuloksen saat tietysti kahvinkeittimen puhdistukseen tarkoitetulla puhdistusaineella! Esimerkiksi Moccamasterilla on omia tuotteita puhdistukseen. Erilaisissa puhdistusaineissa on eroja, joten noudata aineen mukana tulevia ohjeita.
Suosittelemme kahvinkeittimen puhdistukseen näppärää Puly Caff puhdistusjauhetta, jonka voit löydät verkkokaupastamme. Toimistoasiakkaana saat tilattua muutkin kahvilaitteisiisi sopivat puhdistusaineet seuraavan kahvitilauksesi yhteydessä helposti: info@kaffaroastery.fi
Haluatko saada Moccamasteristasi kaiken ilon irti? Nosta kahvinkeittotaitosi uudelle tasolle nappaamalla fiksut vinkit tästä!
Kahvilan avaaminen voi olla stressaava prosessi, mutta valmistautumalla huolella ja ajoissa kaikkeen, on unelmiesi kahvila saavutettavissa ja menestys taattua. Meillä on pitkä kokemus kahvilayrittäjien tukemisesta ja oman kahvilan pyörittämisestä, joten autamme sinua todella mielellämme ihan jo kahvilaitteiden valinnasta sopivan sisustussuunnittelijan löytämiseen.
Nappaa muistilista, joka auttaa sinua avaamaan kahvilasi ilman huolen häivää:
Tee huolellinen tutkimus mahdollisista sijainneista ja vuokraa tai osta sopivat tilat. Mieti, missä tulevan kahvilasi kohderyhmään kuuluvat henkilöt liikkuvat. Harkitse vilkkaita alueita lähellä toimistoja, kouluja tai ostoskeskuksia.
Pohdi, kuinka monta asiakasta kahvilaasi tulisi mahtua kerralla. Tarvitset riittävästi tilaa muun muassa myyntitiskille, pöytäryhmille, astioiden palautuskärryille, mahdollisille syöttötuoleille ja tietysti vaivattomalle liikkumiselle. Esteettömyys on iso plussa, sillä silloin tilat eivät turhaan rajaa asiakaskuntaasi. Pidä mielessäsi myös henkilökunnan tilatarpeet.
Hyödynnä sisustussuunnittelijan ammattitaitoa tai suunnittele kahvilasi ilmapiiri ja sisustus itse viihtyisäksi. Mikäli remontoit tiloja, ota huomioon kaikkien laitteiden sähköjen, vesien ja viemäröintien vaatimukset.
Hyvät ja oikein mitoitetut laitteet auttavat sinua tarjoamaan asiakkaillesi maistuvia kahvielämyksiä. Kauttamme voit liisata tai ostaa kahvilaasi tarvittavat kahvikoneet ja myllyt, joiden asetukset säädetään kuntoon ennen käyttöönottoa. Ei haittaa, vaikka et olisi vielä varma minkä kahvikoneen tarvitset, osaamme kyllä ehdottaa kahvilasi vaatimuksiin ja budjettiisi sopivia laitteita.
Meiltä saat myös laadukkaat kahvimukit ja asiakkaillesi kahvin laatua avaavat kahvikortit.
Minkälaisia herkkuhetkiä haluat asiakkaillesi tarjota? Missä roolissa kahvi on? Onko se nopea take away-kahvi vai juoma, jota siemaillaan ja fiilistellään pöydässä kaikessa rauhassa? Haluatko myydä jotain tiettyä kahvin ohessa tai parittaa herkkuja erilaisiin kahveihin?
Autamme mielellämme sinua juomavalikoimasi suunnittelussa ja voimme vinkata myös reseptejä, jotka saavat kahvilasi erottumaan muista. Meiltä saat helposti tilattua huippulaadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja kahveja, ja valikoimastamme löydät myös herkulliset teet ja kaakaot.
Rekrytoi kahvilaasi ammattitaitoinen, ystävällinen ja reipas henkilökunta, jolla on kokemusta asiakaspalvelusta. Kaikille HoReCa-alan asiakkaillemme kuuluu osana asiakkuutta kahvikoulutus, jossa käydään läpi perustiedot kahvista ja harjoitellaan baristan taitoja. Kouluttajamme Kaisa on yksi Suomen parhaista baristoista, joten hänen opissaan henkilökuntasi kehittyy taatusti!