Joulukahvin aika

Joulukahvin aika

Joulukahvi pussi

Kaivattu Kaffa Roastery Joulukahvi on taas täällä!

Jälleen tänä vuonna Kaffan Joulukahvi on keskipaahtoinen, pehmeän suklainen kahvi, josta voit löytää appelsiinimarmeladin ja nugaan aromeja. Kahvi on sekoitus kahta papua, toinen kotoisin Etiopiasta, Kedamain osuuskunnasta, ja toinen pitkäaikaiselta kumppaniltamme Pedrolta Brasiliasta. Etiopian osuus kahvista on 70 prosenttia, ja sen mehukkuudesta ja eloisuudesta ei voi erehtyä. Brasilia puolestaan tuo Joulukahviin pähkinäistä ja suklaista pehmeyttä, joka pyöristää maut ja tasapainottaa hedelmäistä makeutta.

Meidän mielestämme paras joulukahvi on sellainen, joka sopii niin huurteiseen jouluaamuun kuin illallisen jälkeen, taatelikakun kaveriksi.

Kaffa Roastery Joulukahvi

Jo toista vuotta Joulukahvimme pakataan upeaan Jari Salon suunnittelemaan kääreeseen, ja se takuulla säväyttää lahjana tai omassa kahvihyllyssä.


Joulukahvista joulumieltä myös viljelijäkumppaneillemme

Tänä vuonna joulukahvimme tarjoaa joulumieltä monella tapaa. Koska 70% kahvista on kotoisin Kedamaista, Etiopiasta, olemme päättäneet tukea jokaisen oston myötä paikallista Beshasha -kouluprojektia. Jokaisesta verkkokaupastamme tai Punavuoren kahvibaarista ostetusta Joulukahvista lahjoitetaan euro kohti Beshasha -projektia. Lisäksi yritysasiakkaidemme joululahjana lahjoitamme saman veroisen summan potin päälle.


Koulutusta kahvin avulla

Beshasha on kylä, joka sijaitsee Oromian alueella Etiopiassa. Kylään rakennettu koulu -  oikeastaan koulut - palvelevat laajemman alueen kahviviljelijöitä ja muuta yhteisöä tuomalla mahdollisuuden laadukkaaseen koulutukseen alueella, jolla ei aikaisemmin ole ollut opettajia, materiaaleja tai mahdollisuuksia siihen. Myös Kedamain viljelijöistä ja heidän perheistään moni käy Beshashassa koulussa.

Kahvista saadut tulot ovat antaneet paikallisille kahviosuuskunnille mahdollisuuden sijoittaa koulun rakentamiseen ja sittemmin laajentamiseen niin, että se palvelee nyt oppilaita kaikista ikäluokista aina vanhimpiin, yliopistoikäisiin ja sillä tasolla opiskeleviin ihmisiin asti. Vaikka paljon on jo saatu aikaiseksi, Beshasha kouluprojekti tarvitsee vielä lisää varoja moniin puuttuviin ja päivitettäviin asioihin, kuten kunnollisiin pöytiin ja tuoleihin sekä opintomateriaaleihin.

Koulutus on ensisijainen edellytys yhteisöiden elintasojen parantamiselle ja mahdollistaa muutakin infrastruktuuria ja myös yhä paremman laatuista kahvia. Laatu puolestaan nostaa kahvista saatavaa hintaa, joka edelleen mahdollistaa elintason nostamista.

Ostamalla Joulukahvin olet siis mukana tuuppaamassa lumipalloefektiä hieman eteenpäin kanssamme, ja me olemme kiitollisia siitä sinulle! Toivottavasti tunnet itsekin joulumielen kasvavan siemaillessasi Kaffan Joulukahvia.

Tilaa omasi täältä!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.