04/02/2020

Decaf San Lorenzo

San Lorenzo Decaf coffee bag

Scroll down for English.

Kahvi ja kofeiini ovat aina kulkeneet käsi kädessä – sanojen alkuperäkin on sama. Kofeiini herättää ja kahvi lämmittää, auttaen sinua selviämään näistä kylmistä talvikuukausista. Ne ovat mukana, kun siemailet päivän ensi kupposta ennen töihin lähtöä, tai kun käyt lounaan jälkeen kahviautomaatilla työpisteesi vieressä. Mutta joskus olisi hyvä, jos suonissa virtaisi hiukan vähemmän kofeiinia. Kun kädet tärisevät ja jalat taputtavat maata Excel-taulukkoa puurtaessa, kannattaa etsiä sitä tavallisinta taukojuomaa korvaavaa vaihtoehtoa. 

Meiltä on tasaisin väliajoin kyselty kofeiinitonta kahvia, mutta tähän asti emme ole voineet tarjota sitä. Nämä synkät ajat ovat nyt onneksi ohi, sillä uutuutena valikoimastamme löytyy nyt ensimmäinen kofeiiniton kahvi- Decaf San Lorenzo.

Tämä kahvi tulee San Lorenzon yhteisöstä Kolumbiasta. Se sijaitsee Riosucioissa, jonka löydät vierittäessäsi sormenpäätä kartalla maan länsiosassa. San Lorenzoon kuuluu noin 1150 ihmistä. He ovat naapureita, perheitä ja ystäviä, joilla on kaikilla yhteinen kiinnostus kahvin viljelyyn ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseen.

Kahvia kuivumassa San Lorenzon tilalla.

Kofeiinittomilla kahveilla on yleensä melko huono maine, sillä tyypillisesti kofeiinin poistamisprosessissa kahvista häviävät myös sen hienoimmat aromit. Mutta ei syytä huoleen – Decaf San Lorenzo ei kärsi tästä kansantaudista. Kofeiini poistetaan kahvista veden ja sokeriruo’osta saatavan etyyliasetaatin avulla. Pavut höyrytetään ja kostutetaan vedellä, jonka jälkeen ne huuhdotaan etyyliasetaatilla. Tämä prosessi on hellävarainen ja säilyttää kahvin maun hyvin.

Decaf coffee processing

Kahvi on keskipaahtoinen ja sopii hyvin sekä filtteriksi, että espressoksi. Kun nostat kupin huulillesi ja hörppäiset, löydät täyteläisen ja pehmeän makumaailman sokeriruo’on ja mausteiden aromeilla säestettynä.

Decaf San Lorenzo on oiva vaihtoehto niille meistä, joiden elimistö ei pidä kofeiinista kovinkaan paljon. Siitä voit myös pyöräyttää huolettomat pullakahvit iltayhdeksältä unirytmiä sekoittamatta.

In English

Coffee and caffeine go hand-in-hand. I mean their names even originate from the same word. Caffeine is also partly what makes coffee so great. It wakes and warms you up in these cold winter mornings as you’re sipping away, wrapped in your favorite blanket. Nothing beats the first cup in the morning, or the one in the late afternoon when you are feeling a bit drowsy.

But sometimes it would be better to not have more caffeine rushing through your veins. People have been regularly asking for a quality decaffeinated brew, but until now we haven’t been able to offer one.

Today these dark days are over and we’re launching our first decaf coffee – San Lorenzo Decaf.

This coffee comes from the San Lorenzo collective in Colombia. It is situated in Riosucioi, which you will find as you run your finger through the western part of the country’s map. The collective is comprised of roughly 1150 people. They are families, neighbours, and friends, who have taken it to grow coffee, and protect the surrounding nature and its diversity.

The coffee is processed using spring water and Ethyl Acetate obtained from sugar cane. The green beans are first steamed and moistened with water, then rinsed with Ethyl Acetate. This process is gentle, and preserves the coffee’s unique flavor while getting rid of 97% of the caffeine.

Decaf coffees are notorious for being bland and tasteless. But fret not fellow citizen, the San Lorenzo Decaf packs a punch. San Lorenzo Decaf is a medium dark roast that suits both espresso and filter. As you take a big ol’ gulp, you’ll be greeted with a rich mouthfeel, and a full body. The dark roast profile introduces toasty notes that complement the hints of sugarcane and spices also found in the coffee.

This coffee is a great option for those of us that don’t typically handle caffeine too well. It also allows you to enjoy a good coffee drink in the evening without messing up your sleep schedule. Coffee and a cinnamon roll at 9pm has never tasted so good.

Lue lisää