Jouluinen kahvipiparijäätelö

Jouluinen kahvipiparijäätelö

Mikä voisi olla parempaa kuin kahvisiirapin täyteläisyys ja piparimausteiden lämpö yhdistettynä jäätelön pehmeyteen? Tämä maidoton ja vegaaninen jäätelö on täydellinen talvinen herkku kahvin ystäville, ja se valmistuu helposti ilman jäätelökonetta.

Kokeile tätä glögin, piparkakkujen tai Joulukahvin kera ja nauti juhlatunnelmasta! Tämä resepti on täydellinen myös niille, jotka etsivät maidottomia jälkiruokia tai kotikonstein onnistuvia vegaanisia jäätelövaihtoehtoja.

Kahvisiirappi

  • 2,5–3 dl fariinisokeria
  • 1 dl suodatinkahvia (suositus: Joulukahvi)

1.
Lisää aineet kattilaan, lämmitä kiehuvaksi ja sekoittele. Jatka sekoittelua keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai kunnes nestettä on haihtunut ainakin kolmannes.

2.
Siirrä siirappi toiseen astiaan jäähtymään.

Kahvipiparijäätelö

  • 4–5 dl kauravispiä
  • 1 purkki kondensoitua kookosmaitoa
  • ~1 tl piparimaustetta (tai kanelia)
  • Pieni loraus vaniljauutetta
  • Valmistamaasi kahvisiirappia

1.
Vispaa vispi melkein täysin kuohkeaksi. Lisää mausteet ja sekoita. Vispaa joukkoon myös kondensoitu kookosmaito.

2.
Kun massa on kunnolla sekaisin ja kahvisiirappi viileää, ala koota jäätelöä: vuoraa vuoka leivinpaperilla, kaada pohjalle ensin jäätelömassaa ja sitten osa siirapista. Toista pari kertaa ja halutessasi marmoroi pinta lusikassa, minkä jälkeen siirrä jäätelö pakastimeen. Säästä loput siirapista.

3.
Tarjoile jäätynyt jäätelö siirapin ja Joulukahvin kera!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.