Kaffa Visuals -ohjevideot

Kuvasimme muistisi virkistykseksi helpot ohjevideot, joiden avulla saat baristan perustaidot nopeasti taas haltuun. Katso videot alta!

Onko työpaikallasi uusia työntekijöitä, joilla on kahvikoulutus vielä käymättä? Varaa kaikille horeca-asiakkaillemme kuuluva maksuton peruskoulutus tästä.

Jos kahvilaitteellasi on huoltotarpeita, varaa laitehuolto merkkikohtaisesta huoltoliikkeestä, jonka kanssa olette tehneet sopimuksen. Yhteystiedot löydät laitteessasi olevasta tarrasta. Muissa kysymyksissä otathan yhteyttä: info@kaffaroastery.fi 

Espresson valmistaminen

Miten espresso valmistetaan? Hyvä espresso alkaa valua n. 5-10 sekuntin kuluttua koneen käynnistämisestä, se valuu ensin hitaasti ja ohuena, tumman värisenä vanana ja hiljalleen vaalenee ja nopeutuu. Kahvin pitäisi valua n. 25 sekunnissa.

Maidon vaahdotus

Miten maito vaahdotetaan oikeaoppisesti? Katso ohjeet ja opit tekemään maitovaahdon espressokoneen maitopillillä vaikka cappuccinoa varten.


Myllyn säätäminen

Papumyllyn säätäminen on loppujen lopuksi yksinkertaista. Kaffan suositeltu (tupla)espressoresepti on 17-18g jauhettua kahvia, josta pitäisi saada kuppiin 35-40g espressoa n. 25-30 sekunnin kuluessa siitä, kun painaa koneen napista päälle. Liian hitaasti valuva espresso maistuu kuivalle ja kitkerälle, liian nopeasti valuva happamalle ja laihalle.


Espressokoneen puhdistaminen

Miten puhdistaa espressokone? Nappaa vinkit! Espressokone pitää putsata päivittäin. Hyvien siivousrutiinien avulla kahvi maistuu paremmalle ja kone säilyy hyvänä ja ehjänä pidempään.

Suodatinkahvin keittäminen

Miten kahvia keitetään? Nappaa tästä helppo kahvinkeitto-ohje! Kaffan suodatinkahviresepti on 60-70g kahvia per 1 litra vettä. Jos kahvi maistuu pahalta, laihalta, kitkerältä tai muuten väärältä, ensimmäinen tehtävä on tarkistaa veden määrä ja kahvin määrä.

Latte Art -vinkkejä

Opi tekemään sydän, tulppaani, rosetta ja joutsen! Latte Art on hauskaa puuhaa ja joka kerta taitosi hioutuvat paremmiksi. 

QR-kooditarrojen avulla videot ovat saatavilla juuri silloin, kun niitä tarvitaan.

Jotta Kaffa Visuals -ohjevideot olisivat helposti ja nopeasti kaikkien kahvilan työntekijöiden saatavilla erityisesti kaikissa haastetilanteissa, teimme videoista kahvilaitteisiin liimattavat QR-kooditarrat.

Pyydä ilmaiset tarrat infostamme ja toimitamme ne seuraavan kahvitilauksenne mukana: info@kaffaroastery.fi