Vastuullisuus
Rohkeus, rehellisyys, sujuvuus, välittäminen ja ilo ovat arvoja, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen kahvikokemuksen, olla täysin läpinäkyviä kaikessa toiminnassamme ja välittää sekä kahvista, työntekijöistämme että asiakkaistamme. Mielestämme hyvän kahvin ja vastuullisuuden välillä ei ole eroa.
Kahviostojen läpinäkyvyys
Läpinäkyvyys on yksi tärkeimmistä periaatteistamme ja sen vuoksi olemme julkaisseet raakakahviemme ostohinnat kaikkien nähtäville jo vuodesta 2017 asti.
FOB eli “Free On Board” hinta maksetaan täysin jalostetusta raakakahvista ja se sisältää kahvin lisäksi kuljetuksia ja käsittelyjä tuottajamaan sisällä.
Kaffa Handshake
Ostofilosofiamme Kaffa Handshake ohjaa meitä etsimään ja ostamaan hyvää kahvia. Pyrimme luomaan pitkäaikaisia suhteita viljelijöihin ja vierailemaan niin monilla kahvitiloilla kuin on tärkeää. Vierailujen myötä voimme kertoa asiakkaillemme aitoa tarinaa kahvin alkuperästä, ymmärtää alueen senhetkistä hintatasoa ja varmistaa, että tilalla toimitaan ekologisesti ja eettisesti.
Olemme sitoutuneet maksamaan kahvista sen viljelymaan hintatasoon nähden sellaista hintaa, että viljelijä ja hänen työntekijänsä voivat elää hyvin. Kahviostojemme läpinäkyvyys on todiste tästä.
Suosimamme pitkät suhteet viljelijöiden kanssa antavat heille mahdollisuuden ennakoida kysyntää ja luottaa siihen, että hyvästä laadusta maksetaan aina hyvä hinta. Pitkät suhteet takaavat usein myös laadukkaimmat kahvipavut. Onneksi meidän ei tarvitse tehdä kompromissia laadun ja kestävyyden välillä – ne kulkevat Kaffalla aina käsi kädessä.
YK:n kestävän kehityksen tavoitteet
Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (Sustainable Development Goals). Kaikki 17 tavoitetta ovat tärkeitä, mutta keskitymme tavoitteista niihin, joihin voimme vaikuttaa eniten.
-
12 - Vastuullista kuluttamista
- Edistämme kahvituotantomme vastuullisuutta etsimällä jatkuvasti uusia keinoja vähentää jätettä sekä uudelleenkäyttää materiaaleja ja resursseja. Esimerkkinä tästä on uudelleenkäytettävät kahvitynnyrit, joita olemme käyttäneet B2B-asiakkaidemme kanssa jo vuodesta 2019.
- Eettinen hankinta ja ostojen läpinäkyvyys on Kaffa Roasterylle elintärkeää - julkaisemme kahvien FOB-ostohinnat joka vuosi
- Teemme yhteistyötä VG-Portin kanssa, joka kierrättää 100% kahvilamme kahviporoista minimoiden jätteen määrää ja edistäen järkevää resurssien käyttöä
- Teemme yhteistyötä ruokajätettä vähentävien yritysten kanssa, esimerkiksi ResQ Club (kahvilalta ylijääneet vitriinituotteet) ja Fiksuruoka (myymättä jääneet sesonkikahvit tai päiväystä lähentelevät kahvit)
-
13 - Ilmastotekoja
- Valitsemme toimittajia, joilla vastuullisuusasiat ovat kunnossa - käytämme esimerkiksi Cupbion 100% biohajoavia, Suomessa valmistettuja take away -kuppeja
- Asetamme päästöjen vähennystavoitteet Science Based Targets Initiative (SBTi) -aloitteen mukaisesti varmistaaksemme päästöjen laskennan ja vähentämisen kansainvälisesti tunnustetun standardin mukaan. Tämä auttaa meitä pienentämään ilmastovaikutuksiamme.
- Käytämme uusiutuvia energialähteitä vähentääksemme päästöjä ja edistääksemme siirtymää puhtaaseen energiaan. Paahtamiseen käytämme biokaasua, käyttämämme kaukolämpö on kiertolämpöä ja sähkö 100% uusiutuvaa (tuulivoima)
- Pääkaupunkiseudulla kuljetukset toteutetaan uusiutuvilla energialähteillä (A2B:n biokaasu ja sähköajoneuvot)
-
15 - Maanpäällinen elämä
- Olemme tehneet jo vuodesta 2016 yhteistyötä Pinhalin tilan kanssa, joka on valittu Brasilian vastuullisimmaksi kahvitilaksi (ja on myös hiilipositiivinen) - vuonna 2023 kahviostoistamme 23% tuli Pinhalin tilalta
- Rainforest Alliance -sertifikaatti antaa AINA-kahveille kolmannen osapuolen sertifioinnin ja takaa, että ostamamme kahvit ovat vastuullisemmin tuotettuja
- Sesonkikahvimme Luomu-sertifikaatti varmistaa, että toimimme prosesseissamme vaatimusten osoittamalla tavalla
Vastuullisuustarinoita
-
Kaffa joins the Science Based Targets initiative!
Lue lisääWe’re excited to announce that Kaffa has officially joined the Science Based Targets initiative (SBTi)! This marks another milestone in our journey towards creating a more sustainable future for our business and the planet.
-
Hävikkivinkkejä kahvista
Lue lisääHävikkiviikon kunniaksi keräsimme muutaman vinkin, joilla kahvihävikkiä voi välttää tai vähentää ja syntynyttä hävikkiä jatkojalostaa. Ota vinkit käyttöön!
-
AINA-kahveilla on nyt Rainforest Alliance -sertifikaatti
Lue lisääRainforest Alliance -sertifikaatin myötä saamme kolmannen osapuolen varmistuksen sille, että ostamamme kahvit ovat vastuullisemmin tuotettuja.
-
Vuoden 2023 FOB hinnat ja vastuullisuustekoja
Lue lisääRainforest Alliance -sertifikaatin myötä saamme kolmannen osapuolen varmistuksen sille, että ostamamme kahvit ovat vastuullisemmin tuotettuja.
-
Meillä kävi odotettu vieras Brasiliasta!
Lue lisääPitkäaikainen kahvikaverimme Brasiliasta, Pedro Gabarra, tuli käymään ja kertoi samalla uusimpia terveisiä tilaltaan! Järjestimme samalla useamman Kaffa Handshake Event -tapahtuman asiakkaillemme.
-
Kokapensaan varjosta kahvin viljelyyn - valoisa muutos Kolumbian maaseudulla
Lue lisääKolumbian maaseudulla kokapensaan viljelystä on vähitellen siirrytty kahvin viljelyyn. Muutos ei ole ollut helppo ja se on tuonut mukanaan omia haasteita viljelijöille.
-
Työntekijöiden terveiset Brasilian vastuullisimmalta kahvitilalta
Lue lisääOlemme ylpeitä siitä, että yhteistyömme Pedro Gabarran kanssa on jatkunut jo yli 10 vuotta! Hän pitää Brasiliassa kahvitilaa, joka on valittu koko maan vastuullisimmaksi useaan otteeseen
-
Uudet suojat helpottavat papujen kuivatusta Kolumbian pienillä kahvitiloilla
Lue lisääVesisade auttaa kahvinviljelyssä vähentämällä tuholaisia. Runsaat sateet ovat kuitenkin haitanneet Kolumbian sadonkorjuuta viime vuosina.
-
Sesonkikahvimme on nyt luomua!
Lue lisääIloisia uutisia! Toteutimme asiakkaidemme toiveen lisäämällä valikoimaamme mehevän ja talven hämärässä ihanasti maistuvan luomukahvin.
-
Kaltoinkohdellut linnut pääsevät vapauteen Pedron kahvitilalla
Lue lisääKahvinviljelijä Pedro Gabarra ja hänen sisarensa Mariana tekevät osansa lintujen tulevaisuuden puolesta kuntouttamalla ja vapauttamalla lintuja takaisin luontoon.
-
Uudelleenkäytettävät kahvitynnyrit vähentävät pakkausjätettä
Lue lisääVuonna 2018 Kaffalla aloitettiin kokeilu, jonka tarkoituksena oli vähentää pakkausjätettä ja kehittää yhä kestävämpiä tapoja nauttia kahvia. Kokeilun tuloksena syntyi kahvitynnyri-ohjelma.