Vastuullisuus


Arvojemme keskiössä on hauskuus ja sen lisäksi haluamme olla rohkeita, rehellisiä, välittäviä sekä pitää huolen siitä, että kaikki sujuu helposti.  Haluamme olla läpinäkyviä kaikessa toiminnassamme. Välitämme kahvista, työntekijöistämme ja asiakkaistamme. Uskommekin, että toimimalla arvojemme pohjalta voimme palvella asiakkaitamme parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Nykymaailmassa tämä on jo ilmiselvää useimpien yritysten kohdalla, ja hyvä niin, mutta sanotaan nyt kuitenkin: vastuullisuus ja läpinäkyvyys ovat meille erittäin tärkeitä arvoja. Mitä kahvin tekemiseen tulee, mielestämme "hyvä" ja "vastuullinen" eivät ole erotettavissa toisistaan.

Alunperin tarkoituksena oli rakentaa paahtimo, joka voi toimia täysin läpinäkyvästi. Melko nopeasti meille selvisi, että perinteiset sertifikaatit eivät riittäisi sitä mittaamaan. 

Saavutimme läpinäkyvyyden tavoitteemme vuonna 2017, kun julkaisimme ensi kertaa kaikki raakakahveistamme maksamamme hinnat. Siihen päästiin oikeiden kumppaneiden ja kovan työn tuloksena. Ja siitä lähtien, läpinäkyvyydestä ei ole tingitty.

Kaffa Handshake -ostosopimuksemme on lupaus eettisestä ja reilusta kaupasta. Se on sopimus, jonka teemme jokaisen tuottajamme kanssa, ja sen edellytykset ovat seuraavat:

  • Jokainen työntekijä saa vähintään alueen minimipalkkaa
  • Kaikki työ on eettisesti kestävää, siis pakkotyö ja lapsityövoima ovat ehdottoman kiellettyjä
  • Itse toiminta on kestävää ja ympäristöystävällistä
  • Jokaisen yksittäisen viljelijän saama hinta kahvipavuistaan tulee olla tiedossa ja kommunikoitu

Raakakahvien hinnat, Kaffa Roastery, 2021

Yleisesti noin 25% erikoiskahvin hinnasta päätyy lopulta tuottajamaahan, vaikka voisi sanoa, että 90% työstä tehdään juuri siellä. Mietipä, jokaisessa kilon kahvipussissa on noin 7000 kahvipapua. Näistä jokainen on käsin poimittu ja prosessoitu. 

Liian alhainen palkkaus ei ole pelkästään eettinen haaste, vaan myös ekologinen. Jos viljelijöiden on tarve nostaa tuotantoa saadakseen tarpeeksi tuloja, on harmillisen helppo kääntyä myrkkyjen ja lannoitteiden puoleen, tai häiritä ympäröivää luontoa yliviljelemällä. Kahvi on päiväntasaajan läheisyydessä kasvava kasvi, joten on erityisen huolestuttavaa jos maapallon tasapaino järkkyy näillä alueilla, jotka ovat planeettamme terveyden kannalta kaikista tärkeimpiä.

Me kaikki haluamme jatkossakin nauttia herkullisista kahveista, joten keskitytäänhän yhä enemmän kahvin alkuperään. Muistetaan, että se hinta, jonka maksamme täydellisestä kupposesta kahvia, voi olla myös osa sitä hintaa, jonka maksamme terveemmästä planeetasta!

Kahvin ostamisprosessi on jäävuoren pohja, mutta kestävän ja vastuullisen kahvipaahtimon pyörittämiseen kuuluu paljon muuta. Me etsimme aktiivisesti kierrätettäviä ja kierrätettyjä materiaaleja pakkaukseen ja POS:iin, me käytämme uusiutuvaa energiaa ja ajamme sähköllä ja me tarjoamme B2B-asiakkaillemme mahdollisuuden ostaa kahvinsa kiertotaloushengessä uudelleentäytettävässä tynnyrissä. 

Kuulemme aina mieluusti palautetta, ideoita ja kysymyksiä liittyen kestävyyteen ja vastuullisuuteen Kaffalla. Ole siis vaan rohkeasti yhteydessä!