Vastuullisuus

Yrityksemme sydämessä sykkivät arvot, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme: rohkeus, rehellisyys, sujuvuus, välittäminen ja ilo. Nämä arvot heijastavat sitoutumistamme tarjota asiakkaillemme paras mahdollinen kahvikokemus. Haluamme olla täysin läpinäkyviä kaikessa toiminnassamme ja välittää sekä kahvista, työntekijöistämme että asiakkaistamme.

Vaikka vastuullisuus ja läpinäkyvyys ovat nykymaailmassa jo itsestäänselvyyksiä useimpien yritysten kohdalla - ja hyvä niin - haluamme silti korostaa niiden suurta merkitystä meidänkin toiminnassamme. Mielestämme hyvän kahvin ja vastuullisuuden välillä ei ole eroa - ne kulkevat käsi kädessä.

Alun perin tavoitteenamme oli luoda paahtimo, joka voi toimia täysin läpinäkyvästi. Kuitenkin pian kävi ilmi, että perinteiset sertifikaatit eivät yksinään riitä mittaamaan sitä. Vuonna 2017 saavutimme läpinäkyvyyden tavoitteemme julkaisemalla ensimmäistä kertaa kaikki raakakahveistamme maksamamme hinnat. Tämä saavutus oli seurausta oikein valituista kumppanuuksista ja kovasta työstä. Ja siitä lähtien läpinäkyvyydessä ei ole tingitty.

Lataa raakakahvien ostohinnat 2023 tästä.

Kaffa Handshake -ostosopimuksemme on lupaus eettisestä ja reilusta kaupasta. Se on sopimus, jonka teemme jokaisen tuottajamme kanssa, ja sen edellytykset ovat seuraavat:

  • Jokainen työntekijä saa vähintään alueen minimipalkkaa
  • Kaikki työ on eettisesti kestävää, siis pakkotyö ja lapsityövoima ovat ehdottoman kiellettyjä
  • Itse toiminta on kestävää ja ympäristöystävällistä
  • Jokaisen yksittäisen viljelijän saama hinta kahvipavuistaan tulee olla tiedossa ja kommunikoitu

Yleisesti noin 25% erikoiskahvin hinnasta päätyy lopulta tuottajamaahan, vaikka voisi sanoa, että 90% työstä tehdään juuri siellä. Mietipä, jokaisessa kilon kahvipussissa on noin 7000 kahvipapua. Näistä jokainen on käsin poimittu ja prosessoitu. 

Liian alhainen palkkaus ei ole pelkästään eettinen haaste, vaan myös ekologinen. Jos viljelijöiden on tarve nostaa tuotantoa saadakseen tarpeeksi tuloja, on harmillisen helppo kääntyä myrkkyjen ja lannoitteiden puoleen, tai häiritä ympäröivää luontoa yliviljelemällä. Kahvi on päiväntasaajan läheisyydessä kasvava kasvi, joten on erityisen huolestuttavaa jos maapallon tasapaino järkkyy näillä alueilla, jotka ovat planeettamme terveyden kannalta kaikista tärkeimpiä.


Kaffan vastuullisuusraportti