Uudet suojat helpottavat papujen kuivatusta Kolumbian pienillä kahvitiloilla

Uudet suojat helpottavat papujen kuivatusta Kolumbian pienillä kahvitiloilla

Vesisade auttaa kahvimarjojen kasvatuksessa esimerkiksi vähentämällä tuholaisia. Runsaat sateet ovat kuitenkin haitanneet kolumbialaisten kahvinviljelijöiden sadonkorjuuta viime vuosina, sillä pavut pitää saada myös kuiviksi. Kuivatus on viljelyprosessissa kriittinen vaihe, sillä se vaikuttaa papujen laatuun ja sitä kautta viljelijän niistä saamaan hintaan.

Suurin osa San Lorenzon alueen kahvinviljelijöistä omistaa pienen, alle 2 hehtaarin kokoisen tilan. Osalla heistä ei ole kovin hyviä kuivatusmahdollisuuksia ja he turvautuvatkin kahvipapujen kuivaamiseen esimerkiksi kankaiden, säkkien tai patioiden päällä. Kiinnittäessään huomiota tähän haasteeseen Kaffan Kolumbiassa toimiva yhteistyökumppani Siruma Coffee halusi auttaa viljelijöitä tarjoamalla paremmat kuivatusmahdollisuudet.

Keinoksi valittiin kaarevat kuivaussuojat, mikä ovat toimivin ratkaisu pienellä tilalla. Kaarevat kuivaussuojat ovat kevyitä, pienikokoisia sekä helppoja ja edullisia asentaa. Uudet suojat hankittiin 20 kahvitilalle. Viljelijät osallistuivat projektiin valmistelemalla alueen suojille, kuljettamalla osat tilalleen sovitusta sijainnista ja maksamalla 10% suojan hinnasta.

Kaffa osallistui Siruman projektin rahoittamiseen yhdessä Falcon Coffeen kanssa. Koko projekti maksoi Kolumbian pesoissa 77,984,096, joka vastaa noin 19,280 Yhdysvaltain dollaria. Kaffa Roasteryn osuus tästä oli 4,244 USD.

Asennukset tehtiin pandemian vuoksi suunniteltua myöhemmin vuonna 2022.

Ennen / Jälkeen - kuva: Siruma, kuvassa: Gloria Licidia Gañan

Suojat toivat kahvinviljelijöille paljon mielenrauhaa. Yksi viljelijäpariskunta oli hyvin iloinen siitä, että he pääsivät nyt lähtemään samaan aikaan reissuun. Aiemmin jomman kumman oli aina pysyteltävä kotona, jotta kahvipavut saisi suojaan sateen sattuessa.

Kiitos Siruma projektin järjestämisestä!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.