AINA-kahveillamme on nyt Rainforest Alliance -sertifikaatti

AINA-kahveillamme on nyt Rainforest Alliance -sertifikaatti

Rainforest Alliance -sertifikaatin myötä saamme kolmannen osapuolen varmistuksen sille, että ostamamme kahvit ovat vastuullisemmin tuotettuja. Kolmannen osapuolen sertifiointia vaaditaan yhä enemmän erityisesti yritysasiakkaidemme puolelta kuin lainsäädännönkin kautta. Tulevaisuudessa vaatimukset kiristyvät edelleen.

Tuoreimmissa AINA-kahveissamme näkyy nyt sertifioinnista kertova leima, mikä antaa asiakkaillemme mielenrauhaa ja riskittömämpää ostamista. Näin asiakkaidemme ei tarvitse luottaa pelkästään meidän omaan sanaamme siitä, että ostamme kahvimme arvojemme mukaisilta kahvitiloilta. Kahvipavut itsessään ovat samoja kuin ennenkin, vain leima on uutta.

Mikä ihmeen Rainforest Alliance?

Rainforest Alliance on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka työskentelee yhdessä viljelijöiden, yritysten, kuluttajien kanssa kohti maailmaa, jossa ihmiset ja luonto menestyvät yhdessä. Käytännössä järjestö esimerkiksi kouluttaa viljelijöitä kestävistä viljelymenetelmistä ja ilmastoviisaasta maataloudesta, edistää työntekijöiden oikeuksia ja varmistaa oikeudenmukaiset työolosuhteet.

Vaikka Rainforest Alliance on nähnyt parannuksia kahvisektorilla ja erityisesti sertifioiduilla tiloilla, näkevät he tuotannon tasolla edelleen suuria haasteita, joita taklata:

Hintojen vaihtelu:
Pitkät matalien hintojen kaudet aiheuttavat suuria taloudellisia vaikeuksia maailman 25 miljoonalle kahvinviljelijäperheelle. Tämä tekee kahvinviljelystä vähemmän houkuttelevaa tuleville sukupolville.

Työntekijöiden oikeudet:
Työntekijät kohtaavat alhaisia palkkoja, lapsi- ja pakkotyötä, sukupuoleen perustuvaa syrjintää ja epäterveellisiä työolosuhteita. Heillä on rajalliset oikeudet, kuten eläkkeet, palkalliset lomat tai vakuutukset.

Ilmastonmuutos:
Kahvintuotanto kärsii ilmastonmuutoksen vaikutuksista, kuten lämpötilan muutoksista, ennakoimattomista sateista ja yhä useammista ja vakavammista kuivuuksista.

Vesien saastuminen:
Kahvin märkäkäsittely kuluttaa paljon vettä, ja likainen jätevesi saastuttaa ympäristöä ja vettä, jota ihmiset käyttävät juomiseen, ruoanlaittoon ja peseytymiseen.

Mutta entäs Kaffa Handshake?

Kaffan oma ostosopimus Kaffa Handshake on jo itsessään lupaus vastuullisesti ja eettisesti tuotetusta kahvista, eli Rainforest Alliance -leima ei sinänsä tuo mitään uutta sen saralla. Mutta olemme iloisia siitä, että voimme sertifikaatin myötä tukea taloudellisesti muitakin kahviyhteisöjä ja luontoa paikoissa, joista emme osta kahvia.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.