Kaffan kahviprofiilit eli miten valita sopiva kahvi?

Kaffan kahviprofiilit eli miten valita sopiva kahvi?

Meillä Kaffalla on sellainen ideologia, että mikä tahansa kahvi toimii lähtökohtaisesti millä tahansa menetelmällä valmistettuna. Kyse on makuasioista ja vain testaamalla eri kahveja voi löytää sen oman suosikin.

Olemme kuitenkin huomanneet, että hieman tummemmat, pehmeä ja pyöreät kahvit ovat oivallinen valinta moneen kahviautomaattiin. Suosituimmat automaattiin sopivat kahvipavut meillä ovat Herra Korppi, Espresso Inferno ja Espresso Super.

Näiden vinkkien avulla horeca-alan yrityksen kahvivastaava löytää helposti maistuvat, asiakkailleen sopivat kahvit:

Go'morron on moderni vaaleapaahtoinen kahvi.

Samalla, kun ison yleisön kahvimieltymykset muuttuvat tummempaan suuntaan, varsinaiset kahvihifistelijät haluavat maistella huolella paahdettuja vaaleapaahteisia kahveja, joissa kahvin alkuperämää ja prosessointi pääsevät kauniisti loistamaan. Kaffan valikoimista löytyy usein vaihtuvia pientilakahveja kovimpien hifistelijöiden makuun, mutta horeca-paikoissa muutaman viikon välein vaihtuva kahvi on usein liian haastavaa. Go'morron onkin sopiva vaihtoehto silloin, kun halutaan raikasta, makeaa ja modernia kahvia, mutta kahvi saisi kuitenkin pysyä tuttuna ja turvallisena pidemmän aikaa.

Go'morron toimii myös hyvin vaihtoehtona tummapaahtoisemman kahvin, esim. Lempeän Voiman tai Herra Korpin, rinnalla, jos tarjolla on useampaa kuin yhtä kahvilaatua. Go'morron on parhaimmillaan suodatinkeittimellä valmistettuna tai käsiuuttokahvina, mutta kokeneen baristan hyppysissä siitä syntyy myös maukas, uudenlainen espresso.

Lempeä Voima on Kaffan ehdottomasti suosituin kahvi.

Tämä toimii tilanteessa kuin tilanteessa, mikä ei missään nimessä tarkoita sitä, että kahvi olisi tylsä! Suklainen, pehmeä ja täyteläinen kahvi maistuu juuri siltä, miltä suurin osa meistä toivoisi kahvin aina maistuvan. Keskipaahtoinen kahvi toimii mustana ja maidolla, ja maistuu sekä vaalemman että tummemman kahvin ystäville. Lempeä Voima on hyvä vaihtoehto silloin, jos asiakaskunta on laaja ja uskoo, että makumieltymykset voivat olla hyvin vaihtelevia. Se on myös turvallinen valinta silloin, kun suodatinkahvivaihtoehtoja on vain yksi, mutta toimii myös hieman vaalemapana kaverina esimerkiksi Herra Korppi -tummapaahtoisen kahvin kanssa, jos tarjolla on useampi eri suodatinkahvivaihtoehto.

Erityisen suosittu on kahvi on suodatinkahvina, mutta toimii myös hieman perinteistä espressoa vaaleampana papuna espressopohjaisissa juomissa. Toimii oikein hyvin myös pressopannukahvina tai perinteisenä pannukahvina ja on oiva valinta myös isoihin 5-10 litran keittimiin.

Herra Korppi on tummapaahtoinen, mutta pehmä kahvi.

Tummapaahtoinen kahvi on Suomessa koko ajan entistä suositumpaa ja se näkyy meillä myös Korpin suosion kasvuna. Herra Korppi sopii niin suodatin- kuin espressokäyttöön.

Monesti esimerkiksi illallisravintolassa suodatinkahvi voi hyvin olla reilusti tummapaahtoista ja se maistuu hyvin suurimmalle osalle. Herra Korppi voi toimia myös kahvilan ainoana suodatinkahvina, jos tuntee oman kohdeyleisön ja tietää, että he ovat pääsääntöisesti tumman kahvin kuluttajia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että iso yleisö täällä edelleen kuluttaa vaaleaa paahtoa, vaikka joissain piireissä tummempi paahto nähdäänkin jonkinlaisena takeena paremmasta laadusta. Jos on mahdollista tarjota paria erilaista suodatinkahvia, meidän Korppi on oiva pari vaalelle Go'morronille, keskipaahtoiselle Lempeälle Voimalle tai meidän vaihtuville sesonkikahveille eli Talviriehalle, Kesäkahville ja Joulukahville.

Jos haluatte helpon ratkaisun tai säilytystilaa on vähän, mutta kahvimyllyt espressolle ja suodatikahville löytyy, Herra Korppi on myös loistava jokapaikanhöylä, eli yhdellä ja samalla pavulla saa valmsitettua kaikki toimipisteen juomat.

Kesäkahvi / Talvirieha on vaihtuva luomukahvi.

Sesongin parhaalla kahvilla saa helposti ja vaivattomasti vaihtelua tarjoiluun. Kahvit ovat hieman paahteisia keskipaahtoja ja tyypillisesti yhden alkuperämaan kahveja. Talvikauden Talvirieha-kahvista löytyy paahteista sokeria, täyteläisyyttä ja tuhtiutta ja hieman sitruksista makeutta. Viimeisin talvikahvimme tuli Etiopasta. Kesäkahvi taas on kermaisen pehmeä ja marjaisen makea, hieman talvikahvia kepeämpi kahvi kesän menoihin ja se toimii loistavasti niin kylmänä kuin kuumana.

Joulukahvi on joulukauden keskipaahtoinen kahvi, jossa maistuu mandariini ja makea sokeri.

Joulukahvi on valikoimissa vain vuoden viimeiset kuukaudet ja myyntikoot poikkeavat hieman muista B2B-kahveista, mutta kyseessä on loistava lisämyyntituote esim. kahvilan hyllyille tai joulun lahjapaketteihin, vaikkei muuten vuoden aikana kahvipusseja möisikään.

Espresso Super on tummahko ja täyteläinen espresso.

Super toimii hyvin sellaisenaan, mutta loistaa erityisesti maitokahveissa. Pehmeä mutta voimakas makumaailma on nappivalinta mihin tahansa espressokoneeseen, manuaaliseen tai automaattikoneeseen. Super-latte maistuu juuri sille, mille suurin osa meistä toivoisi maitokahvin maistuvan: kaakaoisen makealle, tuhdin kermaiselle ja makean mokkaiselle.

Saa tästä toki tehdä myös suodatinkahvia, mutta tyypillisesti tämäntyylinen hieman robustaa sisältävä sekoitus mielletään espressokahviksi.

Espresso Inferno on tuhdeista tuhdein, robustapainotteinen espressosekoitus.

Robusta on kahvilajike, joka sisältää enemmän kofeiinia ja maistuu maanläheiselle ja tuhdille ja tuo espressoon perinteisen etelä-italialaisen espresson tunnelmaa.

Inferno on meidän espressoista helpoin käyttää: vähän sinnepäinkin tehtynä maistuu suurin piirtein miltä pitää. Makumaailma on kuitenkin suomalaiseen makuun hyvin vahva, eli voi olla, ettei tämä ole kaikkien mieleen. Suodatinkahvina käyttäisin tätä hyvin harkiten, varsinkin ammattikäytössä. Toimii espressokoneissa ja automaattikoneissa.

Horeca-alan yrittäjä, ota yhteyttä ja maistellaan teille sopivat kahvit yhdessä!

Autamme rakentamaan puitteet, jotka parhaiten tukevat hyvän kahvin valmistusta. Erikoiskahvilaitteet ja espressokoneet kahviloille, kahvimyllyt, suodatinkahvinkeittimet ja tietysti itse kahvit - meiltä saat kaiken, mitä maistuvan kahvin valmistukseen tarvitset. Tutustu tästä horeca-asiakkuuteemme.

Yllä esiteltyjen kahvien lisäksi löydät valikoimastamme kofeiinittoman Dekaffan, joka toimii mainiosti pienimuotoisena palvelutuotteena. AINA ja AINA Tumma -kahvit ovat edullisempia koko kansan kahveja, joita B2B-asiakas voi tilata päivittäistavaratukkujen kautta. Jos asiakkaistasi löytyy kahvihifistelijöitä, voit kokeilla myös pientilakahvejamme, jotka vaihtuvat aika ajoin. Kysy lisää: info@kaffaroastery.fi

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.