Kahvijuustokakku laseissa

Kahvijuustokakku laseissa

Nämä herkulliset kahvijuustokakut pystyt tekemään varsin näppärästi ilman irtopohjavuokaa - ne nimittäin tehdään laseihin! Kakut eivät ainoastaan näytä kahvilta, vaan niissä on käytetty tietysti Kaffan AINA TUMMA kahvia ja ne sopivat nautittavaksi samaisen kahvin kanssa.

Valmista kakut laseihin päivää ennen tarjoilua, jotta ne ehtivät jähmettyä jääkaapissa.

(6-8 annosta laseissa. Me teimme täällä Kaffalla kakut 8 lasiin.)

Pohjaan:

  • 200 g digestivekeksejä
  • 100 g voita

Täytteeseen:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 liivatelehteä
  • 1 dl sokeria
  • Reilu loaraus (3-4 rkl) kumaa AINA TUMMA kahvia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 purkkia maitorahkaa
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna (+ pari palaa raastettuna koristeluun)

Valmistus:

  1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Painele keksipohja kevyesti 6-8 lasiin ja laita jääkaappiin odottamaan.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri.
  4. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  6. Purista kylmä vesi huolellisesti pois liivatteista ja liuota kuumaan kahviin.
  7. Sekoita vatkattu kerma ja kahvi tuorejuustoseokseen.
  8. Ota tästä seoksesta ruokalusikalla lasien määrästä riippuen reilun kokoiset 6-8 lusikallista sivuun ennen kuin sekoitat suklaan seokseen. Tätä vaaleampaa massaa käytetään myöhemmin juustokakkujen vaaleampiin kerroksiin maitovaahtomaisen efektin luomiseksi.
  9. Sekoita jäljelle jääneeseen seokseen suklaa ja annostele seos tasaisesti laseihin keksipohjien päälle. Laita kakut jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
  10. Levitä ohut kerros vaaleaa tuorejuustoseosta tasaisesti suklaaseoksen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 8 tunniksi.
  11. Raasta kakkujen päälle suklaarouhetta. Tarjoile ja nauti!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.