Kahvilla Kiasmassa - Esittelyssä Kaffan asiakkaat

Kahvilla Kiasmassa - Esittelyssä Kaffan asiakkaat

Kiasma Cafén valikoima ihastuttaa niin nykytaiteen ystäviä kuin lähistöltä tulevia lounastelijoitakin. Tuotevalikoiman suunnittelua ohjaa ekologisuus, kestävä kehitys ja asiakkaiden lempeä kannustaminen parempiin valintoihin itsensä ja ympäristön kannalta. Kahvit tulevat meiltä, suoraan Punavuoren sydämestä. Kävimme kahvittelemassa Kiasmassa ja kurkkaamassa, minkälaisia upeita herkkuja vitriini pitää juuri nyt sisällään!

Kiasma Café -kahvila-ravintolaa pyörittää Kansallisgallerian tiloissa Kim Heiniön Soupster Oy, joka vastaa myös Ateneumissa toimivien Ateneum bistron ja Café Höijerin toiminnasta. Museon tiloissa toimiminen tarkoittaa kahvila-ravintolalle pitkiä aukioloaikoja sekä laajaa konseptia ja monipuolista tarjoomaa. Ajoittain tuotteita räätälöidään myös näyttelyiden tai teosten innoittamina. Tällä hetkellä Kiasma caféssa on valikoimassa Dineo Seshee Raisibe Bopapen näyttelyyn liittyvä yrttitee.

Kiasma Cafén valikoimasta löytyy laadukasta kasvisruokaa

Kasvispainotteinen ja ekologinen ajattelu vaikuttaa kaiken toiminnan taustalla. Kiasma Café kuitenkin pyrkii vaikuttamaan asiakkaiden kulutustottumuksiin lempeästi kannustaen tuomalla lautaselle oivaltavia makuyhdistelmiä ja monipuolisesti erilaisia kasviproteiinien lähteitä. Pohdinta siitä, kuinka isosti kasvispainotteisuutta halutaan korostaa, on tuttua monille muillekin kahviloille ja ravintoloille. Kiasma Caféssa asiakkaita kannustetaan tekemään parempia valintoja hienovaraisemmin esimerkiksi sillä, että vitriinivalikoimaan ei kuulu lainkaan lihatuotteita. Kahvila-ravintolan jatkuvana tavoitteena on etsiä ja innovoida gastronomisia ratkaisuja, jotka ovat aidosti kestäviä. Näin valikoimasta kertoo ravintolatoimenjohtaja Kiia Ohvo:

“Olemme ylpeitä siitä, että meillä on laadukas lounas, joka on ravitseva ja kasvispainotteinen. Tuoreus, sesongin raaka-aineet ja oivaltava maustaminen ovat Kiasman keittiön gastronomiset kulmakivet ja niiden avulla erottaudumme muista. Lisäksi harmoniset makuyhdistelmät ja annosten viimeistely ovat keittiötiimillemme sydämen asia. Pitkät aukioloajat mahdollistavat erilaisten asiakkaiden monenlaisiin tarpeisiin vastaamisen.”

Näyttelyihin uppoutuneille museovieraille on helpottava tietää, että Kiasma Cafésta on saatavilla ruokaa myös lounaan jälkeenkin. Paikka on loistava myös viininmaisteluun ennen päivällistä. Kahvittelijoille tuotevalikoimasta löytyy kahvin kaveriksi suolaisia kasvisherkkuja ja perheyritys Bakery Mantelin ihania kakkuja, jotka tulevat Pasilasta.

Kiinnostavat taidenäyttelyt ja laadukkaat kahvit odottavat nautiskelijoita Kiasmassa

Kiasma Caféssa on käytössä suodatinkahvina Herra Korppi ja espressokoneessa Espresso Inferno, johon Kiasma Cafén baristat ovat olleet hyvin tyytyväisiä, sillä se käyttäytyy erikoiskahveissa hyvin. Erikoiskahveista valmistetaan eniten lattea ja cappuccinoa, mutta asiakkaista ulkomaalaiset turistit nautiskelevat enemmän espressoa ja americanoa.

Ravintolatoimenjohtaja Kiia Ohvo kertoo, että kahvitoimittajan valintaan vaikutti laadun lisäksi tuotantoketjun läpinäkyvyys ja kestävyys:

“Lähtökohtaisesti asiakkaat ovat ilahtuneita, kun huomaavat, että täällä on Kaffan kahvit tarjolla. Se on laadun tae. Osa asiakkaista sanoo: “Nyt täytyy santsata kun tämä oli niin hyvää.” Ei me käytännössä saada negatiivista palautetta kahvista.”

Käy siis Kiasmassa nauttimassa nykytaiteesta ja kierroksen jälkeen Kiasma Cafén maistuvista tarjottavista! Suosittelemme kahvin kaveriksi pehmeää juustokakkupalaa.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.