Mokka-pulla eli laskiaispulla kahvikermavaahdolla

Mokka-pulla eli laskiaispulla kahvikermavaahdolla

Laskiaisen lähestyessä mielessä on monella yksi herkku ylitse muiden: laskiaispulla! Klassikkomakujen rinnalle on viime vuosina syntynyt uusia variaatioita. Perinteinen laskiaispulla maistuu erinomaiselle meidän Talviriehan kaverina, mutta todellinen kahvinystävä maustaa laskiaisherkun kermavaahdon vielä erikseen kahvilla. Trendikäs ja ihanan makea mokka-pulla toimii hyvin esimerkiksi mantelimassan tai suklaalevitteen parina.

Jos leivot pullat itse, voit liuottaa siinä käytetyn sokerin kuumaan kahviin ja lisätä sen taikinaan. Voit myös korvata kahvilla osa pullataikinan nesteestä ja sekoittaa hiivan siihen.

Tarvitset:

  • 2rkl jauhettua kahvia
  • 2dl kermaa
  • suklaalevitettä / hilloa / mantelimassaa


Mokka-pullan ohje:

  1. Lisää kattilaan kermaa ja hieman jauhettua kahvia. (n. 1rkl kahvia per 1dl kermaa)
  2. Anna lämmitä ja sekoita koko ajan.
  3. Siivilöi jauhettu kahvi pois.
  4. Anna kerman jäähtyä ja lisää sitä varovasti pienissä erissä vatkatun kermavaahdon sekaan, niin että lopullisessa sekoituksessa on noin 1/3 maustettua kermaa. Jos koko kahvikerman kaataa maustamattoman kermavaahdon sekaan liian nopeasti, kerma juoksettuu.
  5. Täytä pullat kermavaahdolla ja vaikka suklaalevitteellä. Nauti!

Kaikki me tiedämme, että kahvi ja pulla on täydellinen pari. Kokeile siis sesongin herkkua ja yllätä sillä läheisesi tai asiakkaasi!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.