Miten valita kahvilaite toimistolle? Parhaat vinkit kahvilaitteen valintaan

Miten valita kahvilaite toimistolle? Parhaat vinkit kahvilaitteen valintaan

Maistuva kahvi vaikuttaa työpaikan ilmapiiriin ja tuottavuuteen positiivisesti ja laadukkaalla kahvilaitteella saat tietysti hyvää kahvia. Hyvä kahvi toimistolla ei ole pelkästään nautiskelua, vaan se myös piristää työntekijöitä ja luo rentoja jutteluhetkiä. Tässä artikkelissa kahvilaiteasiantuntijamme Sami jakaa parhaat vinkkinsä toimiston kahvilaitteen valintaan. Nappaa hyvät neuvot ja pian voit tarjota työympäristössäsi parasta mahdollista kahvia!

1. Laske kahvinkulutus

Ensimmäinen askel toimiston kahvilaitteen valinnassa on miettiä päivittäinen kahvinkulutus. Pienessä toimistossa pienempi kahvikone tai perinteinen suodatinkahvinkeitin voi riittää hyvin, mutta suuremmissa toimistoissa kannattaa harkita suurempaa kahviautomaattia, joka pystyy tekemään nopeasti useita kahvijuomia peräkkäin. Ota laskelmissasi huomioon myös etätyöt sekä henkilöstömäärän muutokset lähivuosina.

2. Kartoita kahvinjuojien toiveet

Tummaa vai vaaleaa, makeaa vai paahteista? Työntekijöiden mieltymykset voivat vaihdella paljon, joten on tärkeää ottaa huomioon erilaiset kahvinjuojat ja heidän makunsa. Monipuolinen kahvilaite, joka pystyy valmistamaan erilaisia espressopohjaisia erikoiskahvijuomia, kuten cappuccinoja ja latteja, voi olla hyvä valinta. Lisäksi, jos osa työntekijöistä suosii teetä tai kaakaota, kannattaa harkita laitetta, joka tarjoaa myös näiden juomien valmistusmahdollisuuden.

3. Mittaa toimiston kahvittelupaikka

Ota mitta käteen ja hahmottele tila kahvilaitteelle ja ota huomioon myös laitteen ympärille tulevat mukit, lusikat sekä muut tarvikkeet. Pöydälle tarvitaan myös laskutilaa. Kartoita myös mahdolliset tilasta löytyvät vesiliitännät, viemäröinnit ja sähköt. Joskus kahvittelutila voi vaatia pieniä muutostöitä ennen laitteen asennusta. Autamme kartoituksessa mielellämme!

Usein toimistolle kutsutaan myös asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Ota siis edustavuus huomioon myös kahvitilan suunnittelussa. Kaffalta saat Coffice-konseptin mukaisesti haluamasi teippaukset, termaritarrat sekä kahvikortit, joiden avulla saat kerrottua kahvin laadusta myös asiakkaillesi. Lue lisää tästä.

4. Valitse laadukkaat kahvipavut

Hyvän kahvin valmistamiseen tarvitaan tietysti laadukkaita kahvipapuja, joita saat tietysti meiltä joko kertatoimituksina tai kestotilauksena, jonka voi perua milloin vain. Varusta toimisto myös kauramaidolla, tavallisella maidolla ja makeutusaineilla, jotta kaikki voivat nauttia juomistaan haluamallaan tavalla. Pyydä tarjous: info@kaffaroastery.fi

5. Laske budjetti ja pitkän aikavälin kustannukset

Kahvilaitteen hankintahinta ei ole ainoa kustannus, joka on otettava huomioon. Tarvitaanko toimistolle esimerkiksi take away -mukeja? Mieti myös laitteen käyttökustannuksia, kuten kahvipapujen, maidon ja puhdistusaineiden kustannuksia. Joskus investoiminen hieman kalliimpaan laitteeseen voi olla järkevää, jos se säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

6. Ota huomioon laitteen puhdistus

Kahvilaitteiston käyttö vaatii säännöllistä huoltoa ja puhdistusta, sillä laitteen puhtaus vaikuttaa olennaisesti kahvin makuun. Valitse laite, joka on helppo pitää puhtaana ja kysy  oston yhteydessä myös huoltosopimuksesta. Monet modernit kahviautomaatit tarjoavat itsepuhdistusominaisuuksia, jotka tekevät ylläpidosta vaivatonta. Sen kun heität puhdistustabletin säiliöön ja kone päälle - helppoa!

Oikein valittu kahvilaite auttaa parantamaan työntekijöiden tyytyväisyyttä ja tuottavuutta. Mikäli kahvilaitteen valinta tuntuu vielä hankalalta - ei hätää, autamme mielellämme sopivan laitteen valinnassa! Ota yhteyttä: sami.ristaho@kaffaroastery.fi 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.