Kahvia ja pullaa Puustissa - Esittelyssä Kaffan asiakkaat

Kahvia ja pullaa Puustissa - Esittelyssä Kaffan asiakkaat


Harvempi arkinen asia on meille suomalaisille niin pyhä kuin kunnon pulla ja kahvi. Tuoreen korvapuustin ja kahvin tuoksu tuo mieleen muistoja ja veden kielelle. Se on asia joka yhdistää nuoria ja vanhoja, maan jokaisessa kolkassa. Kaffan asiakas, Tamperelainen Café Puusti on riisunut turhuudet pois ja keskittyy vain ydinasiaan: parhaaseen pullakahviin. Puusti onkin tunnettu jopa maanlaajuisesti paikan päällä leivotuista herkullisista korvapuusteistaan. Kävimme vierailulla ja selvitimme mikä on parhaan pullan salaisuus.Bakery & Café Puusti sijaitsee lähellä Tampereen juna-asemaa, Tampere-taloa vastapäätä. Puusti on auki päivittäin, ja kesäisin yrittäjä Heli Rapattia voi nähdä myös kahvilapyörällä ympäri Tamperetta. Koska pullat leivotaan tietysti päivittäin tuoreena, asiakkaita kehotetaan varaamaan suuremmat määrät etukäteen noudettavaksi. Muutoin kahvilaan voi tulla aukioloaikoina, lukea lehteä kotoisassa kahvilassa ja nauttia suolaisia tai makeita pullia hyvän kahvin kanssa.Heli Rapatti ei olisi uskonut, että hänen elämäntyökseen muotoituisi loistavien korvapuustien leipominen. Ei pienenä tyttönäkään, silloin kun hänen oma isoäitinsä oli tunnettu paikkakunnan parhaana karjalanpiirakoiden valmistajana. Rapatti oli alun perin kiinnostuneempi kakkujen leipomisesta, mutta pyörittäessään pientä majataloa Pälkäneellä hän kuuli, kuinka usein vierailijat halusivat ihan vain “kahvia ja korvapuustia”. Joten sitä piti tarjota. Rapatti leipoi elämänsä ensimmäiset korvapuustit.

Kun seitsemän vuotta Pälkäneellä oli kulunut, tuli aika päättää muutetaanko Helsinkiin vai Tampereelle. Tampere oli tutumpi paikka joten sinne päädyttiin. Tässä vaiheessa konsepti oli selvä. Vuosien tutkimusmatka täydelliseen pullaan oli takana, ja päätettiin, että Puustissa tarjoillaan ainoastaan hyvää korvapuustia ja hyvää kahvia. Tällöin voidaan paitsi taata, että tuote on paras mahdollinen, myös minimoida hävikin määrä lähes nollaan. Jos päivältä jää yli korvapuusteja, ne kuivatetaan korpuiksi pusseittain myytäväksi.


Moni tituleeraa Puustin korvapuusteja Suomen parhaaksi. Mikä on parhaan korvapuustin salaisuus? Rapatin mukaan se on yksinkertaista: laadukkaat luomujauhot, paljon oikeaa voita, aito ceylon kaneli. Kun korvapuustia nauttii silloin tällöin se saa olla täyteläinen, eikä mikään terveysherkku. Ja pulla tulee tietysti nauttia tuoreena, käsin leivottuna.

Puustissa on tarjoiltu myös aivan alusta asti Kaffan kahvia. Jo Pälkäneellä toimineessa majatalossa Rapatti halusi panostaa kahvin laatuun ja yhteistyö syntyi Rapatin tutustuttua Kaffaan kahvimessuilla. Jos pullaa kehutaan, niin saman verran myös kahvia, kertoo Rapatti. Kun keskitytään vain muutamaan ydinasiaan, on tärkeää että niistä jokainen on erinomainen. Nyt Puustissa juodaan tummaa Herra Korppia suodatinkahvina, Infernoa espressokahvina sekä myös Kaffan kofeiinitonta San Lorenzoa. Eniten kuluu suodatinkahvia, mutta nuoremmalle väelle myös paljon espressopohjaisia erikoiskahveja.Yhden tai parin konseptin kahvilat, ravintolat ja baarit ovat yleistymässä myös Suomessa. On ravintoloita, jotka erikoistuvat vain pastaan, baareja, jotka tarjoilevat vain tequila-pohjaisia drinkkejä, joten miksi ei myös kahviloita, jossa tehdään vain pullaa. Kun keskittyy yhteen asiaan, sen voi tehdä täydellisesti. Etenkin, kun tilat ja resurssit ovat pienet pienellä yrityksellä, on hyvä keskittää huomio ja resurssit yhteen asiaan ja tehdä se kunnolla. Café Puustiin ei kannata lähteä etsimään lounasta, mutta kun mieli tekee täydellistä pullakahvia, se löytyy takuulla täältä.

Café Puusti on auki läpi kesän ja tuoretta pullaa leivotaan päivittäin. Jos siis haluat päästä maistamaan yhtä Suomen parhaista pullista, jos ei peräti parasta, niin suuntaa Tampereelle! Puustista voit ostaa korvapuusteja myös mukaan, sekä Kaffan kahveja pusseittain. Tilaukset kannattaa tehdä ennakkoon, sillä vitriinin tyhjennyttyä lisää ei saa ennen seuraavaa päivää. Yhteystiedot Café Puustiin löydät heidä nettisivuiltaan, https://www.cafepuusti.fi/

Maukkaita kesälomahetkiä!


Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.