Pääsiäisen kahvijuustokakku on täydellinen pääsiäisherkku kahvin ystäville
Share
Pääsiäisen juhlapöydän kruunaa tänä vuonna todella herkullinen ja moniin ruokavalioihin soveltuva kahvijuustokakku suklaisella twistillä! Helppo kahvi-suklaa-juustokakku sisältää tietysti Kaffan herkullista kahvia ja nautitaan minkäs muunkaan kuin kahvin kanssa.
Nappaa resepti ja leivo ihanan koukuttava ja kahvilta maistuva juustokakku pääsiäiseksi! Valmista kakku päivää ennen tarjoilua, jotta se ehti jähmettyä.
Pohjaan:
- 200 g kaura- tai digestivekeksejä
- 100 g (vegaanista) levitettä / voita
Täytteeseen:
- 100 g tummaa suklaata (veg.)
- 2+1 dl kauravispiä
- 2 rkl jauhettua kahvia (Kaffaa tietty!)
- 1 dl tomusokeria
- 1/4 tl vaniljajauhetta tai -uutetta
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa (veg.)
- 1-2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
- suklaata tai pääsiäismunia
Valmistus:
- Murskaa keksit, sulata rasva ja sekoita ne keskenään.
- Painele massa leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin odottamaan. HUOM! Kakku on pehmeä, joten sen voi koota myös suoraan annoslaseihin.
- Valmista kahvikerma: lisää pieneen kattilaan 1 dl kermaa ja 2 rkl jauhettua kahvia. Kuumenna koko ajan sekoittaen, siivilöi kahvi pois ja siirrä kerma jääkaappiin jäähtymään.
- Valmista tuorejuusto: kaavi tuorejuustot leivontakulhoon ja notkista sitruunan mehun kanssa.
- Valmista vispikerma: vatkaa jääkaappikylmä kerma toisessa kulhossa kuohkeaksi (siirrä tarvittaessa kylmään odottamaan). Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa (10-20 sekunnin erissä). Siivilöi kerman joukkoon tomusokeri ja lisää vanilja sekä suklaa. Sekoita käännellen tasaiseksi.
- Vatkaa kylmä kahvikerma. Yhdistä tuorejuusto ja kermat ja kääntele tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja siirrä kakku kylmään vähintään 8 tunniksi.
- Koristele kakku esimerkiksi suklaalastuilla tai suklaamunilla. Tarjoile ja nauti!
Ihanaa, kahvinmakuista pääsiäistä! Valitse kakkuusi sopiva kahvi täältä.