Kahvitrendit 2024 - herkullisia elämyksiä ja innovatiivisia kahvijuomia

Kahvitrendit 2024 - herkullisia elämyksiä ja innovatiivisia kahvijuomia

Olit sitten perinteisen suodatinkahvin ystävä tai seikkailunhaluinen kahvittelija, löydät uusista kahvitrendeistä taatusti jotain uutta ja kiinnostavaa. Näihin trendeihin olemme viime aikoina törmäilleet:

Matcha

Vaikka matcha ei olekaan kahvia, se liittyy kuitenkin vahvasti kahvilatrendeihin. Machaa, eli hienoksi jauhettua vihreää teetä, voi juoda sellaisenaankin, mutta erityisen trendikästä se on (kaura)maidon kanssa sekoitettuna matchalattena. Tämä on erityisesti somevaikuttajien ja nuorten suosima juoma. Matchasta voi tehdä kuuman tai kylmän version ja jauhetta voi sekoittaa myös esimerkiksi smoothieihin tai leivonnaisiin makua ja väriä tuomaan.

Kaffalla käytetään laadukasta maustamatonta matchajauhetta, mutta makean ystäville löytyy myös valmiiksi makeutettua jauhetta.

Haluatko tilata kauttamme matchaa? Yritysasiakas, ota yhteyttä: info@kaffaroastery.fi 

Cold Foam -kahvi

Tässä kahvissa maitovaahto muistuttaa paksua samettista vaahtoa cappuccinon päällä, mutta on nimensä mukaisesti kylmää. Tätä on helppo valmistaa myös kotioloissa!

Kylmän maitovaahdon avulla loihdit siis tavallisesta suodatinkahvista uudenlaisen herkkujuoman. Katso tästä ohjeemme!

Kylmät kahvijuomat myös kesäsesongin ulkopuolella

Varsinkin nuoremmat kuluttajat juovat enemmän ja enemmän kylmiä kahvijuomia ympäri vuoden. Tämä näkyy erilaisten ready to drink -kahvien lisääntyneenä määränä ruokakaupoissa, mutta myös kahviloissa tilataan jäälattea ja espresso tonicia kesäkauden ulkopuolella.

Vietnamilainen jääkahvi

Herkkusuille sopiva vietnamilainen jääkahvi on makea ja vahva juoma. Todellinen vietnamilainen jääkahvi valmistetaan phin-filtterillä (mutta espresso-shotillakin onnistut) ja tavallisen maidon sijaan kahvin joukkoon lisätään makeutettua kondensoitua maitoa. Lasiin vielä kourallinen jäitä ja herkkujuoma on valmis nautittavaksi! Helsingissä tällaista herkkua voit maistaa ainakin Papu-kahvilassa.

Kuten huomaat, kahvi on paljon enemmän kuin vain aamuinen piristysruiske. Se on luovia herkkuja, makuelämuksiä ja iloa!

Babycino

Trendikäs kahvijuoma on tarkoitettu perheen pienimmille. Monissa kahviloissa ilmaiseksi tarjoiltava babyccino ei sisällä lainkaan kahvia, vaan se on tehty pelkästään maidosta ja maitovaahdosta. Päälle voi ripotella esimerkiksi kaakaojauhetta tai laittaa koristeeksi muutaman vaahtokarkin. Babycino on suloisen pieni juoma, joka antaa lapsille mahdollisuuden osallistua kahvihetkeen.

Sienikahvit

Usein pikakahvina myytävä sienikahvi on kahvijuoman ja sieniuutteen sekoitus. Se sisältää nimensä mukaisesti sieniä, kuten chagaa eli pakurikääpää tai lion's mane -sieniä eli siiliorakasta. Sienikahvit houkuttelevat erityisesti terveysintoilijoita tai vatsaystävällisistä kahveista kiinnostuneita. Sienikahvien juojien hyvä muistaa, että päivittäistä suositusta ei saa ylittää.

Kaffan valikoimasta et sienikahveja löydä, mutta suosittelemme kokeilemaan suosittua, kofeiinitonta DeKaffaa. Tutustu tuotteeseen tästä.

Nitrokahvi

Nitro Cold Brew ei ole ihan uusin keksintö, mutta monille se on vielä hyvin tuntematon konsepti. Koostumukseltaan tavallista kahvia paksummassa nitrokahvissa on kermamainen, samettinen vaahto, joka syntyy lisäämällä kylmäuutettuun kahviin typpeä paineen alla. Valmistus onnistuu käyttämällä oluthanaa muistuttavaa laitetta.

Cascara

Kahvinviljelyn sivuvirtana syntyvä kuivattu kahvimarjan kuori on trendikäs raaka-aine kuumien tai kylmien juomien valmistukseen. Cascaran hedelmäinen, kukkainen maku muistuttaa hibiskusta, kirsikkaa, mangoa ja ruusunmarjaa. Monipuolisesta marjasta saat uutettua pohjan monille drinkeille. Kokeile esimerkiksi Cascara-soodaa!

Dalgona Coffee

Dalgona-kahvi on some-ilmiö, joka valloitti maailman vuonna 2020 ja jatkaa suosiotaan edelleen. Tämä korealainen, super visuaalinen kahvijuoma koostuu pikakahvista, sokerista ja kuumasta vedestä tai maidosta. Seos vaahdotetaan tasaiseksi ja kaadetaan kylmän maidon päälle. Lopputuloksena on herkullinen juoma, joka sopii täydellisesti some-kuvien ja -videoiden jakamiseen.

Jos haluat testata dalgona-kahvia laadukkaamaasta raaka-aineesta tehtynä, voit vaahdottaa espresso- tai mutteripannulla sokerin kahvin kanssa samaan tyyliin. Kahvi vaahdottuu hyvin, mutta vaahdosta ei tule yhtä kovaa kuin pikakahvista.

Kofeiinittomat kahvit

Jatkuvasti suositummaksi käyvä kofeiiniton kahvi on erityisen tykätty niiden keskuudessa, jotka haluavat välttää kofeiinin vaikutuksia herkkyyden tai terveyssyiden takia. Se on myös hyvä vaihtoehto raskaana oleville naisille ja niille, jotka haluavat nauttia kupin kahvia jopa myöhään illalla.

Kaffan oma kofeiiniton kahvi maistuu ihan kuin kahvilta! Tutustu herkulliseen DeKaffaan tästä.

Single origin -kahvit

Kahviharrastajien keskuudessa trendaavat myös yhden alkuperämaan kahvit, joiden prosessoinnissa on käytetty moderneja fermentointimenetelmiä. Fermentoini on oleellinen osa kahvin prosessointia ennen kuin kahvi voidaan lähettää alkuperämaasta paahdettavaksi ja viime vuosien aikana tämän suhteen on nähty tosi paljon innovaatioita. Kahvipusseissa voi vilahdella sellaisia sanoja kuten extended fermentation, anaerobic fermentation tai thermal shock.

Kahvia fermentoidessa tankkiin voidaan lisätä erilaisia bakteereja, villihiivoja tai jopa muita hedelmiä ja näin voidaan muokata kahvin makua. Usein nämä kahvit ovat intensiivisiä ja makeita, hyvin kypsän hedelmän makuisia. Jos kiinnostuit, kokeile Kaffa Kotiin -palvelua! Se on erinomainen väylä päästä testaamaan eri puolilta maailmaa tulevia uutuuksia.

Kahvin käyttäminen raaka-aineena

Kaikki ovat leiponeet mokkapaloja, mutta kahvi sopii mausteeksi myös moneen muuhun leivonnaiseen ja ruokaan. Silloin ei välttämättä ole tarkoitus, että ruoka maistuu vahvasti kahvilta, vaan kahvi vain maustaa annosta ja korostaa muita makuja. Esimerkiksi nyt jo lopettaneessa Sasu Laukkosen Ora-ravintolassa kahvilla maustettiin usein myös suolaisia ruokia. Kahvi sopiikin niin korvapuustin väliin ja leivosten kuorrutuksiin kuin erilaisiin marinadeihin ja kastikkeisiinkin.

Myös cocktailien raaka-aineena kahvi on monipuolinen. Helppo tapa tuunata lempidrinkkiä on uuttaa kahvipapuja tai jauhettua kahvia suoraan alkoholiin.  Esimerkiksi rommi- tai vodkapulloon voi listätä kahvia ja antaa uuttua muutamasta päivästä viikkoihin.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.