Terveisiä Brasiliasta! Cupping Club kokosi taas yhteen hyvän kahvin ystäviä

Terveisiä Brasiliasta! Cupping Club kokosi taas yhteen hyvän kahvin ystäviä

Syyskuun Cupping Clubin teemana oli maailman suurin kahvintuottajamaa, eli Brasilia. Brasiliaan Kaffalla on ollut aina tiiviit ja lämpimät välit. Meidän tärkein kumppanimme sieltä on ehdottomasti Fazenda Pinhal. Olemme tilanneet heiltä kahvia jo lähes vuosikymmenen ajan.

Cupping-pöydän valikoima oli melko uniikki tällä kertaa, sillä Fazenda Pinhalin viljelijän Pedro Gabarran valitsemat kahdeksan kahvia, jotka olivat: Catigua, Bourbon, Topazio, Collected ML, Maragogype, Gueisha, Fine Cup ja Good Cup. Kuusi ensimmäistä kahvia olivat kaikki micro lot -kahveja eli pieniä eriä. Kaksi viimeistä kahvia olivat esimerkkeinä bulkimmista kahveista.

Tämän kertaiseen Cupping Clubiin osallistuneilla oli mahdollisuus valita mikä kahvi Brasiliasta tulee seuraavaksi Kaffa Kotiin -tilaukseen, sekä kahvilan ja verkkokauppamme single origin -valikoimaan. Tämä kahvi kerrotaan ensi vuoden puolella! Sen verran voimme paljastaa, että äänet menivät melko tasaisesti ja suosikkeja olivat Topazio, Collected Micro lot ja Gueisha.


Cupping Clubin puolessa välissä otimme videoyhteyden Brasiliaan, josta Pedro Gabarra kertoi meille tarkempia tietoja jokaisesta kahvista sekä kahvitilan viimeisimmät kuulumiset. Hän osasi myös kertoa, että on tulossa käymään Suomessa taas alkuvuodesta 2025!

Cupping Clubilaiset kysyivät mm. Brasiliaa riepotelleista sään ääri-ilmiöistä ja maastopaloista, ja siitä kuinka ne ovat vaikuttaneet Fazenda Pinhaliin. Pedro kertoi, ettei tulipalot ole onneksi vieneet häneltä viljelyksiä, eivätkä pakkaset ole myöskään tuhonneet satoa. Pääpaahtajamme Mike ja Pedro yhdessä kertoivat Fazenda Pinhalin fermentointiprosessista ja yhteistyöstä Kaffan ja Fazenda Pinhalin välillä.

Mitä seuraavaksi?

Klassikkomme ovat klassikoita syystä. Jokainen ainesosa mietitään monta kertaa läpi ja näistä ihanista kahveista jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. Cupping Clubissa puramme kaksi klassikkosuosikkiamme osiin: keskipaahtoisen Lempeän Voiman ja vaaleapaahtoisen Go'Morronin. Näiden kahden upean kahvin rinnalle tuomme talvikauden maukkaimman kahvin eli etiopialaisen keskipaahtoisen Talviriehan!

Tervetuloa seuraavaan Cupping Clubiin 25.10. Kello 17:00 Kaffan kahvilan Showroomissa, osoite: Pursimiehenkatu 29!

Mikä Cupping Club?

Järjestämme kerran kuukaudessa ilmaisen kahvinmaistelutilaisuuden, jonne ovat tervetulleita kaikki kahvista kiinnostuneet. Tavoitteenamme on tarjota kokemuksia, opettaa kahvista uusia asioita ja luoda yhteisö, josta löytyy samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Jos sinulla on kysymyksiä liittyen Cupping Clubiin, voit olla yhteydessä Iita Stenbergiin, hän vastaa Cupping Clubin teemoista ja tapahtumista.
Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.