Teimme tekoälykahvin!

Teimme tekoälykahvin!

Kaffan pitkäaikainen asiakas Antti Merilehto ja Kaffan tiimi saivat idean yhdistää voimansa ja kehittää uudenlaisen juoman - kahvin, jonka kehittämisessä hyödynnettiin tekoälyä. Ja niin syntyi maailman ensimmäinen kielimallien avulla luotu tekoälykahvi AI-CONIC!

Projekti alkoi kokoamalla suosituimpien kahviemme makuprofiilit ja papusekoitusten tiedot yhteen. Antti ja hänen tiiminsä Elev Consulting -nimisessä tekoälykoulutuksia tarjoavassa yrityksessä nappasi tiedot ja aloitti työskentelyn tekoälyn kanssa. Kun tekoäly oli tehnyt osuutensa, pääpaahtajamme Mike lähti testaamaan tekoälyn antamia ehdotuksia.

Voiko neljä alkuperämaata toimia yhdessä?

Kahveja tehtiin kolme erilaista versiota, joista yksi oli täsmälleen tekoälyn ehdottama ja kaksi paahtajien muokkaamia. Lopulta sokkomaistelussa tekoälyn ehdotus nousikin toimivaksi yhdistelmäksi, mikä yllätti paahtajamme.

Yleensä kahvisekoituksissamme on papuja maksimissaan kahdesta tai kolmesta eri alkuperämaasta, mutta tekoälyn ehdotus sisälsi neljä eri maata. Tämä aiheutti epäilyksiä etukäteen kahvin mahdollisesta tasapaksuisuudesta, mutta lopputulos onkin kivan kompleksinen ja moniulotteinen.

Katso videolta tuotekehitysprojektista lisää Miken ja Antin kertomana:

Mitä muita ajatuksia projekti herätti? Lue täältä lisää tekoälykahvin synnystä.

AI-CONIC tehtiin yhteistyössä tekoälykoulutuksia tarjoavan Elev Consultingin kanssa.

Tilaa kahvia tästä!

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.