Appelsiinikahvi Oleo Saccharum -siirapilla
Share
Oleo saccharum eli "öljy-sokeri" tarkoittaa herkullista siirappimaista seosta, joka sopii maustamaan monenlaisia juomia. Se valmistetaan infusoimalla eli uuttamalla sokeria hedelmien kuorilla, jolloin sokeri imee itseensä kuorissa olevat syvät aromit ja öljyt. Oleo saccharumia käytetään erityisesti drinkeissä, mutta se sopii myös jälkiruokiin.
Jos etsit tapaa lisätä tuoretta, hedelmäistä vivahdetta juomiisi, tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tekniikka! Samalla voit myös käyttää biojätevaarassa olevat hedelmien kuoret fiksusti.
Tässä ohjeessa appelsiinisiirappi maustaa jouluisen herkkukahvin.
Tarvitset:
- Appelsiinin kuori kahdesta (luomu)appelsiinista
- 50g sokeria
- Vaniljatanko
- 1rkl kuumaa vettä
- n. 1/2 dl kuohukermaa
- Kahvia (americano tai suodatinkahvi) Suositus: Joulukahvi
1.
Kuori appelsiinit ja sekoita kulhossa sokerin kanssa. Halkaise vaniljatanko ja paloittele se kuorien sekaan. Sulje astia kannella tai kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
2.
Lisää joukkoon pieni määrä kuumaa vettä, joka huuhtelee syntyneen siirapin kuorista. Siivilöi puhtaaseen astiaan ja säilytä jääkaapissa.
3.
Lisää n. 1/2dl kuohukermaa (myös vaahtoutuva kaurakerma tms. käy) ja n. 1rkl appelsiinisiirappia. Vaahdota kevyesti ja annostele kahvin päälle.
Me käytämme juomassa joulukahvista valmistettua americanoa, joka tuo kivaa suutuntumaa juomaan mutta suodatinkahvikin toimii!