Herra Korppi maustaa niin suklaalevyn kuin pehmiksenkin

Herra Korppi maustaa niin suklaalevyn kuin pehmiksenkin

Suklaa ja kahvi ovat löytäneet täydellisen tasapainon Vanhankaupungin Suklaan suklaalevyssä, jossa kahvin maun antaa tummapaahtoinen Herra Korppi. Samaan aikaan Herra Korppi -espresso on nostanut suosiotaan Oatlyn pehmismassaan sekaan sekoitettuna, jolloin lopputulos on upea kahvipehmis. Mitä uutta Herra Korpista seuraavaksi kehitetään?

Suklaa ja kahvi on yhdistelmänä klassikoiden klassikko

Vanhankaupungin Suklaa on Kalliossa toimiva yhden hengen suklaapaja, jossa valikoima on hurjan suuri ja tuotteissa luonnollisesti saadut vahvat maut. Helsinki Coffee Festivalin yhteydessä järjestetyillä suklaakarnevaaleilla palkintoja kahminut yrittäjä Esa Karsi myi festareilla myös suklaalevyä, johon kahvin maku oli saatu käyttämällä tummapaahtoista Herra Korppia.

Idea lähti siitä, että Esa törmäsi sattumalta Kaffan Petri Virtaan, jolloin keskustelu siirtyi tietysti kahviin ja suklaaseen. Vanhankaupungin Suklaan tummaa suklaata on tehty kahvista jo pidemmän aikaa ja nyt Esa halusikin kokeilla sen valmistamista Kaffan kahvia avulla. Kahvisuklaan kehittäminen piti sisällään monelle elintarvikealan toimijalle tuttua maistamisen ja reseptin muokkaamisen vuorottelua:

“Se on aina semmoista kokeilua ja sitten tietysti, kun on tehnyt riittävän monta suklaata niin sitten alkaa olla jo itsellä reseptikirjastoa, mitä voi referoida ja siltä pohjalta lähteä tekemään.”

Suklaassa Esalle tärkeää on luonnollisesti saadut vahvat maut, joita ei haeta teollisilla aromeilla. Arvostus raaka-aineita kohtaan näkyy ja maistuu intohimolla ja laadukkaasti valmistetuissa konvehdeissa ja suklaalevyissä. Ei siis ihme, että nuori yritys nautti suurta menestystä suklaakarnevaaleilla, joilla Vanhankaupungin Suklaa nappasi neljästä kategoriasta hurjat 3 ykkössijaa sekä yhden kakkossijan!

Herra Korpista saa loistavaa espressoa, jota voi sekoittaa jäätelöön

Viime vuonna suorastaan hitiksi muodostunut kahvilamme kahvipehmis starttasi kesäsesongin Helsinki Coffee Festareilla, jossa se herätti taas kerran suurta ihastusta festarikävijöissä. Kahvipehmis on olemukseltaan supersimppeli ja ehkä juuri siksi niin hyvä. Oatlyn pehmismassa ja siihen sekoitettu Herra Korppi -espresso on todella kesäinen kombo täynnä pehmeyttä ja ihanaa kahvin makua.

Kahvipehmis on niin herkullista, että se sai viime vuonna parhaan vegaanisen tarjottavan palkinnon. Voit herkutella sitä mielin määrin tänäkin kesänä kahvilassamme Punavuoressa.

Mitä tehtäisiin Herra Korpista seuraavaksi?

Mikäli kaipaat sparrailukumppania kahvilasi tarjottaviin tai sinulla on idea, jossa kahvia voisi käyttää yhtenä raaka-aineena, laita rohkeasti viestiä meidän horeca-alan asiantuntijalle: kari.rinne@kaffaroastery.fi

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.