Irish Coffee jouluisella twistillä

Irish Coffee jouluisella twistillä

Miten valmistaa Irish Coffee? Herkullinen, kylmään sesonkiin sopiva lämmittäjä on yllättävän helppo valmistaa.

Irish Coffee on lämmin juoma, jossa yhdistyy kahvi, irlantilainen viski, sokeri ja herkullinen löysä kermavaahto. Tämä herkku toimii loistavasti joulun ajan fiilistelyjuomana ja jälkiruokana – Irish Coffeessa on täydellinen tasapaino mausteisen kahvin ja pehmeän vaahdon välillä.

Irish Coffee -ohje:

Tarvitset:

  • 1,5dl Suodatinkahvia
  • 1tl Sokeria 
  • 2-4cl (Irlantilaista) viskiä
  • Kermaa
  • Appelsiinin kuorta

1. Laita lasin pohjalle n. 1tl sokeria ja maun mukainen ripaus kanelia.

2. Kaada joukkoon maun mukaan 2-4 cl viskiä ja n. 1,5 dl kuumaa suodatinkahvia. Sekoita kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Tähän juomaan toimii hyvin esimerkiksi Kaffa klassikko Lempeä Voima, mutta myös esim. meidän Joulukahvi tai Herra Korppi.

3. Vispaa kermaa kevyesti vatkaimella tai sekoita kermapurkkia voimakkaasti niin, että kerma hieman paksuuntuu. Tähän ei siis tarvita paksua kermavaahtoa vaan vain hieman rakennetta saanutta kermaa.

4. Aseta lusikka väärinpäin kahvin pinnalle ja valuta lusikan pintaa pitkin kermaa juoman pinnalle.

5. Pese appelsiini hyvin ja leikkaa veitsellä pala kuorta. Purista kuoresta appelsiinin aromia juoman pinnalle kääntämällä kuori ulkopuoli juomaan päin ja puristamalla hellästi. Nauti heti. 

Vinkki! Voit tehdä juomasta mocktail-version jättämällä viskin pois ja lisäämällä tilalle esim vanilja- tai kookossiirappia.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.