Keksimokkapalat äitienpäivään

Keksimokkapalat äitienpäivään

Äitienpäivä lähestyy, ja mikäpä olisikaan parempi tapa juhlistaa äitejä, kuin kahvinmakuiset keksimokkapalat! Myllyn Parhaan cookietaikina tuo uuden vivahteen perinteisiin mokkapaloihin. Mokkamaisen maun taas tuo meidän pehmeä ja paahteinen Kesäkahvimme

Tästä reseptistä mokkapaloja tulee 1 pellillinen.

Pohjaan:

  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 250 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 2 dl maitoa
  • n. 150 g Myllyn Parhaan cookietaikinaa (voit laittaa vähän enemmänkin, esim. 175 g-200 g, mikäli haluat mokkapaloista todella keksintäyteisiä)

Kuorrutteeseen:

  • 125 g voita
  • 7 dl tomusokeria
  • 1 dl Kaffa Roasteryn Kesäkahvia
  • 4 rkl kaakaojauhetta

Pohjan valmistus:

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
  2. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi.
  3. Sekoita vatkatun vaahdon joukkoon munat, maito sekä jauhoseos siten, että sekoitat niitä joukkoon vuorotellen.
  4. Nypi joukkoon haluamasi määrä cookietaikinaa pieninä, halkaisijaltaan noin 1 cm kokoisina palleroina. 
  5. Levitä seos tasaisesti pellille.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15 minuuttia.

Kuorrutteen valmistus:

  1. Laita kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes seoksesta tulee juoksevaa. Seos ei saa kiehua.
  2. Tässä vaiheessa kuorrute on vielä melko juoksevaa. Anna sen jäähtyä välillä sekoitellen, jolloin se paksuuntuu.
  3. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan keskelle ja levitä tarvittaessa reunoille.
  4. Ripottele päälle nonparelleja ennen kuin kuorrute jähmettyy.
  5. Laita pelti jääkaappiin noin tunniksi, jotta mokkapalat jähmettyvät.
  6. Tässä vaiheessa voit säätää uunin 170-180 asteeseen ja hyödyntää loput Myllyn Parhaan keksitaikinasta tekemällä lopusta taikinasta keksit pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Ota pelti jääkaapista, leikkaa mokkapalat paloiksi ja tarjoile Kesäkahvin kanssa.

Ihanaa tulevaa äitienpäivää 💚

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.