Mokka-pulla eli laskiaispulla kahvikermavaahdolla yllättää iloisesti!
Share
Laskiaisen lähestyessä mielessä on monella yksi herkku ylitse muiden: laskiaispulla! Klassikkomakujen rinnalle on viime vuosina syntynyt uusia variaatioita. Perinteinen laskiaispulla maistuu erinomaiselle meidän Talviriehan kaverina, mutta todellinen kahvinystävä maustaa laskiaisherkun kermavaahdon vielä erikseen kahvilla. Trendikäs ja ihanan makea mokka-pulla toimii hyvin esimerkiksi mantelimassan tai suklaalevitteen parina.
Mokka-pullan ohje:
Mokka-pullan ohje:
- Lisää kattilaan kermaa ja hieman jauhettua kahvia. (n. 1rkl kahvia per 1dl kermaa)
- Anna lämmitä ja sekoita koko ajan.
- Siivilöi jauhettu kahvi pois.
- Anna kerman jäähtyä ja lisää sitä varovasti pienissä erissä vatkatun kermavaahdon sekaan, niin että lopullisessa sekoituksessa on noin 1/3 maustettua kermaa. Jos koko kahvikerman kaataa maustamattoman kermavaahdon sekaan liian nopeasti, kerma juoksettuu.
- Täytä pullat kermavaahdolla ja vaikka suklaalevitteellä. Nauti!
Kaikki me tiedämme, että kahvi ja pulla on täydellinen pari. Kokeile siis sesongin herkkua ja yllätä sillä läheisesi tai asiakkaasi! Todellinen kahvifani lisää kahvin makua myös itse pullaan liuottamalla hiivan keitettyyn kahviin.