
Mokka-pulla eli laskiaispulla kahvikermavaahdolla
Share
Laskiaisen lähestyessä mielessä on monella yksi herkku ylitse muiden: laskiaispulla! Klassikkomakujen rinnalle on viime vuosina syntynyt uusia variaatioita. Perinteinen laskiaispulla maistuu erinomaiselle meidän Talviriehan kaverina, mutta todellinen kahvinystävä maustaa laskiaisherkun kermavaahdon vielä erikseen kahvilla. Trendikäs ja ihanan makea mokka-pulla toimii hyvin esimerkiksi mantelimassan tai suklaalevitteen parina.
Jos leivot pullat itse, voit liuottaa siinä käytetyn sokerin kuumaan kahviin ja lisätä sen taikinaan. Voit myös korvata kahvilla osa pullataikinan nesteestä ja sekoittaa hiivan siihen.
Tarvitset:
- 2rkl jauhettua kahvia
- 2dl kermaa
- suklaalevitettä / hilloa / mantelimassaa
Mokka-pullan ohje:
- Lisää kattilaan kermaa ja hieman jauhettua kahvia. (n. 1rkl kahvia per 1dl kermaa)
- Anna lämmitä ja sekoita koko ajan.
- Siivilöi jauhettu kahvi pois.
- Anna kerman jäähtyä ja lisää sitä varovasti pienissä erissä vatkatun kermavaahdon sekaan, niin että lopullisessa sekoituksessa on noin 1/3 maustettua kermaa. Jos koko kahvikerman kaataa maustamattoman kermavaahdon sekaan liian nopeasti, kerma juoksettuu.
- Täytä pullat kermavaahdolla ja vaikka suklaalevitteellä (tai itse tekemälläsi suklaamantelimassalla - ohje alla). Nauti!
Jos haluat, voit sekoittaa valmiin suklaalevitteen sijasta oman suklaamantelimassan.
Suklaamantelimassaan tarvitset:
- 1 dl mantelijauhetta (muukin pähkinäjauhe toimii)
- 1 dl tomusokeria
- 1–2 rkl kaakaojauhetta
- Vettä
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää lusikallinen vettä kerrallaan ja sekoita. Säätele vedellä massaan haluamasi koostumus.
Kaikki me tiedämme, että kahvi ja pulla on täydellinen pari. Kokeile siis sesongin herkkua ja yllätä sillä läheisesi tai asiakkaasi!