Kunnolla kahvilta maistuvat mokkapalat

Kunnolla kahvilta maistuvat mokkapalat

Mokkapalat on kaikkien kahvipöytien klassikoiden klassikko! Kevään ja kesän juhlapöytien kestosuosikki on helppo leipoa ja maistuu erityisen hyvin tummapaahtoisen kahvin kaverina. Oli sinulla tiedossa sitten synttärit, rippijuhlat tai ylioppilasjuhlat, sopii kahviset, nopeasti valmistuvat mokkapalat kesäjuhlien herkuksi täydellisesti!

Tämä ohje on erityisesti kaikkien kahvinystävien mieleen, sillä kahvia ei tule pelkästään kuorrutukseen, vaan sitä sekoitetaan myös itse taikinaan. 

Mitä kahvia mokkapaloihin?

Suosittelemme tummapaahtoista kahvia mokkapalojen maustamiseen, esimerkiksi AINA Tummaa, sillä se tuo leivonnaiseen tuhtiutta ja sopii mainiosti yhteen suklaan kanssa. Toinen mokkapaloihin sopiva kahvi on Herra Korppi, jonka mausta löytyy raaka-kaakaoisuutta.

Juhlavieraissa on usein hyvin monenikäisiä ja erilaisiin kahveihin tottuneita kahvinjuojia, joten suosittelemme keittämään mokkapalojen kaveriksi kaikille maistuvaa, koko kansan AINA Tumma -kahvia tai sen keskipaahtoista versiota, AINAA. Molemmat ovat edullisimpia kahvejamme, joten juhlabudjettisi ei myöskään pauku kahvivalinnan vuoksi!

Näin saat suklaiset ja tuhdin kahviset mokkapalat aikaan:

Pellillinen
45 min

Taikinaan:

  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 250 g voita (veg) (sulatettuna)
  • 1,25 dl (kaura)maitoa
  • 1,25 dl kahvi (AINA Tumma)
  • 0,5-1tl vaniljauutetta
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 4 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutteeseen:

  • 500 g tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 100 g voita (sulatettuna)
  • 5 rkl kylmää suodatinkahvia (AINA Tumma)

Lisäksi:

  • Syötäviä kukkia tai muita koristeita


Valmistus:

1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kahvi, sula rasva sekä kaurajuoma
keskenään.

3. Lisää sokeri-munavaahdon sekaan vuorotellen siivilöitynä jauhoseosta ja
kahvi-maitoseosta. Sekoita varovasti nuolijalla. Lisää joukkoon myös
vaniljauute.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, tasoita ja paista 200-asteisessa
uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.

5. Kun kakkupohja on jäähtynyt, tee kuorrute: sekoita keskenään tomusokeri,
kaakaojauhe, kahvi ja sula rasva. Levitä pohjan päälle, koristele ja nauti kahvikupposen kera!

Psst. Jos haluat tehdä kofeiinittomat mokkapalat, voit käyttää leipomiseen kahvimaailman yksisarvista, Dekaffaa.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.