Omenahyve lattekastikkeella
Share
Herkullista hävikkiviikkoa! Tällä ohjeella loihdit upean jälkiruoan, jossa saat hyödynnettyä niin takapihan hävikkivaarassa olevat omenat kuin ylijääneen keitetyn kahvin. Lattekastike on simppeli tehdä ja sitä voi lorauttaa muidenkin jälkiruokien päälle, joten kannattaa tsekata resepti ja laittaa se muistiin:
Lattekastike
Tarvitset:
- 1 dl ylijäänyttä vahvaa kahvia
- 3 dl barista-kaurajuomaa
- 0,5 dl kauravispiä
- 0,25 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoa (tilkkaan kylmää vettä sekoitettuna)
- Ripaus vaniljasokeria
1.
Sekoita muut ainekset paitsi perunajauho kasarissa ja siirrä levylle lämpenemään. Sekoittele tasaisesti.
2.
Kun seos melkein kiehuu, sammuta liesi ja nosta kasari pois lämmöltä. Sekoita perunajauho pieneen tilkkaan vettä ja kaada ohuena nauhana kasariin samalla aktiivisesti vispaten. Säätele paksuutta tarvittaessa kahvilla/kermalla.
3.
Jäähdytä ja tarjoile omenahyveen kanssa.
Omenahyve
Tarvitset:
- noin kilo suomalaisia omenoita
- 1-2 tl kanelia
- 3 dl kaurahiutaleita
- 100 g voita tai levitettä
- 0,5 dl sokeria
1.
Leikkaa omenat viipaleiksi tai kuutioiksi ja levitä ne voidellun vuoan pohjalle, ripottele päälle kanelia.
2.
Sulata rasva. Valmista kauramuru sekoittamalla kaurahiutaleet, sula rasva ja sokeri keskenään. Levitä muru omenoiden päälle.
3.
Paista uunissa 200–225 asteessa tehosta riippuen 20–30 minuuttia.