Helppo versio vietnamilaisesta jääkahvista

Helppo versio vietnamilaisesta jääkahvista

Sosiaalisessa mediassa viime vuosina trendannut vietnamilainen jääkahvi tunnetaan myös nimellä "cà phê sữa đá". Juomasta saa napattua näyttäviä kuvia kauniisti asetelluista jääkahvilaseissa, mikä on varmasti yksi syy vetovoiman taustalla varsinkin nuorten kahvinjuojien keskuudessa. Kokeile juomasta tätä helpompaa versiota!

Vietnamilainen jääkahvi valmistetaan yleensä robusta-kahvipavuista, jotka antavat sille vahvan, täyteläisen maun. Myös muutkin kahvit sopivat juomaan, esimerkiksi tummapaahtoinen Herra Korppi. Kahvi suodatetaan hitaasti perinteisen vietnamilaisen phin-suodattimen, läpi. Harvalta kuitenkaan löytyy phin-suodatinta kotikeittiöstä, joten tässä ohjeessa käytetään tutumpaa Aeropressiä.

Tummaa, vahvaa kahvia taittamaan sopii kermainen ja makea kondensoitu maito. Jääpalat (tai -hileet) viilentävät juoman ja laimentavat sitä myös hieman.

Vietnamilainen jääkahvi (-ish):

Tarvitset:

  • n. 3dl vahvaa suodatinkahvia (esim. Herra Korppi)
  • n. 1/2 dl kondensoitua maitoa
  • jääpaloja

1. Täytä lasi jäillä.

2. Valmista kahvi esimerkiksi Aeropressillä. Kaada kahvia lasiin ja jätä tilaa kondensoidulle maidolle.

3. Lisää kondensoitu maito ja sekoita. Nauti!

Kaffan valikoimassa ei ole ollut vielä kertaakaan vietnamilaisia kahveja, sillä kyseinen maa ei ole ollut meidän fokuksessa. Emme ole löytäneet sieltä tarpeeksi laadukkaita papuja, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö maasta niitä voisi jostain löytää. Viime aikoina Vietnamista on nimittäin alkanut tulemaan parempaa kahvia. Suurin osa maan kahviviljelmistä on viljelty hallituksen robustalla ja arabica on vähitellen yleistymässä. Eli toisin sanoen: katsotaan!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.