Kesäkahvi-tiramisu tuo kesäisen Italian kotikeittiöösi

Kesäkahvi-tiramisu tuo kesäisen Italian kotikeittiöösi

Oletko koskaan leiponut itse tiramisua? Se on ihanan pehmeä italialainen jälkiruoka, jossa maistuvat kahviin kostutetut keksit, mantelilikööri ja täyteläinen tuorejuusto. Tätä superhyvää, suorastaan ihan parasta tiramisua lusikoimalla voit melkein tuntea kesäisen Italian aurinkoisen kahvilatunnelman!

Kahvin käyttäminen leivonnassa on yllättävän simppeliä. Tiramisua varten tarvitset espressoa tai kotikeittiön välineistöllä vaikka AeroPressillä valmistettua kahvia.

Jos herkkufiilis yllättää, nappaa siis Kesäkahvi keittiön hyllyltä ja aloita leipomispuuhat. Reseptissä käytettäväksi kahviksi sopii mainiosti myös esimerkiksi Herra Korppi tai klassikoiden klassikko Lempeä Voima.

Tässä helppo ohje, jossa mutkia on vähän suoristeltu. Pääset siis nopeammin herkuttelemaan!

6–10 annosta
20–30 min. (+ 8h tekeytyminen)

Pohjaan:
350–450 g digestive- tai muita peruskeksejä
1–1,5 dl vahvaa valmista kahvia (espresso, Moka pot, Aeropress)
(0,5–0,75 dl amarettoa)

Täytteeseen:
600 g (kaura)tuorejuustoa
2,5 dl (kaura)vispikermaa
1,5 dl tomusokeria

Lisäksi:
Kaakaojauhetta koristeluun

Valmistus:
1. Aloita valmistamalla riittävä määrä makusi mukaan vahvaa kahvia – jos sinulla ei ole espressolaitetta, saat vahvan annoksen Kesäkahvia Aeropressillä valmistettuna 20 grammasta hienojakoista kahvia ja 200 grammasta vettä. Laita kahvi sivuun odottamaan.

2. Valmista täyte: Vatkaa vispikerma kulhossa kuohkeaksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne pehmeäksi. Lisää kerma joukkoon parissa erässä nuolijalla käännellen. Kun seos on mielestäsi tarpeeksi tasaista, kääntele vielä joukkoon siivilöity tomusokeri.

3. Aloita kokoaminen: Sekoita kahvi ja halutessasi amaretto lautaselle. Dippaa keksit parin sekunnin ajan seoksessa ja asettele jälkiruokavuoan (20–30 cm, syvyyttä kahteen kerrokseen) pohjalle. Kaada päälle puolet kermatäytteestä. Kokoa kerman päälle toinen kerros keksejä ja lopulta loput täytteestä. Tasoita ja siirrä jääkaappiin odottamaan (yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi).

4. Viimeistele herkku siivilöidyllä kaakaojauheella ja tarjoile tuoreen Kesäkahvin kera!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.