Testissä mämmi + kahvi! Katso pääsiäisen kahvivinkit

Testissä mämmi + kahvi! Katso pääsiäisen kahvivinkit

Mikä kahvi sopii parhaiten mämmin kaveriksi pääsiäispöytään? Kaffan oma testiraati löi mämmiropposen cupping-pöytään ja testasi parhaat pääsiäisen kahvien ja herkkujen makuparit. Nappaa alta kahvivinkit pääsiäiseen ja tarjoa vieraillesi pääsiäisaterian jälkiruokaan täydellisesti sopivaa kahvia!

Raadin ennakkosuosikki on maultaan paahteinen ja hieman nektariininen

Ennen maistelua raati veikkaa parhaaksi pääsiäiskahviksi Talviriehaa. Kyseinen kahvi on täyteläinen ja siinä on hieman sitruksisuutta. Monet pääsiäisen herkut ovat hapokkaita, joten siinä mielessä Talvirieha voisi mätsätä niiden kanssa hyvin. Mämmin kanssa sopivinta kahvia on vaikea sanoa etukäteen, sillä raatilaiset kertovat syövänsä mämmiä vain kerran vuodessa.

Kahvia ja mämmiä maistellessa on hyvä huomioida, että mämmejäkin on erilaisia ja mukaan lisättävän kerman määrä vaihtelee syöjän maun mukaan, mitkä vaikuttavat tietysti tulokseen. Testissä käytetty mämmi oli suosittua Kymppi-mämmiä, joka on suhteellisen makeaa.

Testi suoritettiin aina vuorotellen mämmiä ja eri kahvia maistamalla.

Pääsiäisen kahvipöydässä koreilee useita voittajia

Ennakkosuosikki Talvirieha toimi mämmin kanssa oikein mainiosti! Kuitenkin mämmin makeuden vuoksi raati tykkäsi eniten sen kanssa sopivista makeammista kahveista. Dekaffassa on kofeiini poistettu sokeriruokomenetelmällä, joten sen makuun on jäänyt hieman tietynlaista makeutta. Yksi parhaista kavereista mämmille on siis Dekaffa! Sitten taas kofeiinillisista kahveista sopivimmilta mämmin kanssa maistui Sweet & Funky -pientilakahvi, jonka makuprofiilista löytyy aina kiinnostavaa makeutta. Kyseisen pientilakahvin sisältö vaihtelee aina parin viikon välein. Mikäli Sweet & Funkyä on juuri nyt saatavilla, löydät sitä täältä.

Heikoiten mämmin parina toimi Lempeä Voima, sillä sen maku tuntui katoavan kokonaan suuhun mämmiä syödessä. Sen sijaan suklaamunien kanssa kyseinen kahvi maistui suorastaan täydelliseltä! Rahkapullan parhaaksi pääsiäispariksi päätyi koko kansan kahvi AINA, joka maistuu hyvältä niin mustana kuin maidolla.

Pääsiäisen ihan voittaja aamupalakahvi on sen sijaan Go'morron, joka pirteällä värillään ja raikkaalla maullaan avaa pääsiäisaamun ihanan keväisellä fiiliksellä. Kahvi toimii hyvin kananmunan kanssa ja sitähän usein pääsiäisen aamiaisella juuri syödäänkin! Go'morron on myös superhyvä pääsiäisen tuliainen.

Tässä vielä kertauksena pääsiäisen parhaat makuparit:

Hyvää pääsiäistä! Tilaa omat kahvisi pääsiäiseen tästä.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.