Uskomaton reissu Brasiliaan - paahtajamme Miken terveiset

Uskomaton reissu Brasiliaan - paahtajamme Miken terveiset

Matkan tarkoituksena oli vierailla vanhimman yhteistyökumppanimme, Pedro Gabarran ja hänen perheensä luona heidän kahvitiloillaan Fazenda Pinhalissa ja San Antonio Minas Geraisissa, Brasiliassa.

Minulle matkan mieleenpainuvin osa oli perhekeskeinen ilmapiiri Pinhalin tilalla. Pedro, hänen isänsä, äitinsä ja sisarensa työskentelevät kaikki tällä tilalla ja heillä kaikilla on omat tärkeät roolinsa upean kahvin tuottamisessa. He myös huolehtivat luonnon ja yhteisönsä hyvinvoinnista.

Vieraillessani Pinhalissa vuonna 2017, tila oli jo silloin vaikuttava. Minut yllätti se, että tilalla oli tehty paljon parannuksia sekä heidän jatkuva pyrkimyksensä parempaa kohti. Vuodesta 2017 lähtien näillä tiloilla on investoitu moniin kestävyys- ja ympäristöhankkeisiin ja se oli todella vaikuttava näky.

Kaffa Handshake -ostosopimuksemme on lupaus eettisestä ja reilusta kaupasta. Se on sopimus, jonka teemme jokaisen tuottajamme kanssa. Halusimme nähdä omin silmin tiloilla tehdyt parannukset ja maistaa tämän vuoden tuoretta sadonkorjuuta. Halusimme myös haastatella työntekijöitä kahvitiloilla voidaksemme tarjota asiakkaillemme paremman käsityksen siitä, kuka heidän kahvinsa tuottaa. Mielestäni on myös todella tärkeää tuntea tuotantokumppanisi, ja olen aina yhtä yllättynyt niistä monista asioista, joita opin ja joita en vielä tiennyt.

Teimme matkan yhdessä Karoliinan, La Torrefazionen Operatiivisen päällikön, kanssa. La Torrefazione on vanhin kahvikumppanimme Suomessa. Olemme tehneet yhteistyötä vuosien ajan ja niin monilla eri kahviaikakausilla Suomessa. Tästä syystä halusimme tarjota heille mahdollisuuden päästä mukaan Brasiliaan ja tutustumaan ihmisiin, jotka tekevät upeaa työtä kahvitiloilla. Tämä reissu oli silmiä avaava kokemus nähdä konkreettisesti, miten kahvi päätyy pensaasta kuppiin saakka.

-Mike, Head Roaster & Green Coffee Buyer

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.