Kahvilan perustamisen muistilista - vinkit kahvilan pitäjälle

Kahvilan perustamisen muistilista - vinkit kahvilan pitäjälle

 

hand holding a mug full of pink coffee

Kahvilan avaaminen voi olla stressaava prosessi, mutta valmistautumalla huolella ja ajoissa kaikkeen, on unelmiesi kahvila saavutettavissa ja menestys taattua. Meillä on pitkä kokemus kahvilayrittäjien tukemisesta ja oman kahvilan pyörittämisestä, joten autamme sinua todella mielellämme ihan jo kahvilaitteiden valinnasta sopivan sisustussuunnittelijan löytämiseen.

Nappaa muistilista, joka auttaa sinua avaamaan kahvilasi ilman huolen häivää:

1. Etsi sopiva sijainti ja tilat

Tee huolellinen tutkimus mahdollisista sijainneista ja vuokraa tai osta sopivat tilat. Mieti, missä tulevan kahvilasi kohderyhmään kuuluvat henkilöt liikkuvat. Harkitse vilkkaita alueita lähellä toimistoja, kouluja tai ostoskeskuksia.

Pohdi, kuinka monta asiakasta kahvilaasi tulisi mahtua kerralla. Tarvitset riittävästi tilaa muun muassa myyntitiskille, pöytäryhmille, astioiden palautuskärryille, mahdollisille syöttötuoleille ja tietysti vaivattomalle liikkumiselle. Esteettömyys on iso plussa, sillä silloin tilat eivät turhaan rajaa asiakaskuntaasi. Pidä mielessäsi myös henkilökunnan tilatarpeet.

Hyödynnä sisustussuunnittelijan ammattitaitoa tai suunnittele kahvilasi ilmapiiri ja sisustus itse viihtyisäksi. Mikäli remontoit tiloja, ota huomioon kaikkien laitteiden sähköjen, vesien ja viemäröintien vaatimukset.

person using espresso machine

2. Hanki tarvittavat laitteet ja tarvikkeet

Hyvät ja oikein mitoitetut laitteet auttavat sinua tarjoamaan asiakkaillesi maistuvia kahvielämyksiä. Kauttamme voit liisata tai ostaa kahvilaasi tarvittavat kahvikoneet ja myllyt, joiden asetukset säädetään kuntoon ennen käyttöönottoa. Ei haittaa, vaikka et olisi vielä varma minkä kahvikoneen tarvitset, osaamme kyllä ehdottaa kahvilasi vaatimuksiin ja budjettiisi sopivia laitteita.

Meiltä saat myös laadukkaat kahvimukit ja asiakkaillesi kahvin laatua avaavat kahvikortit.

Coffee and treats

3. Valitse kahvilasi valikoima ja reseptit

Minkälaisia herkkuhetkiä haluat asiakkaillesi tarjota? Missä roolissa kahvi on? Onko se nopea take away-kahvi vai juoma, jota siemaillaan ja fiilistellään pöydässä kaikessa rauhassa? Haluatko myydä jotain tiettyä kahvin ohessa tai parittaa herkkuja erilaisiin kahveihin?

Autamme mielellämme sinua juomavalikoimasi suunnittelussa ja voimme vinkata myös reseptejä, jotka saavat kahvilasi erottumaan muista. Meiltä saat helposti tilattua huippulaadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja kahveja, ja valikoimastamme löydät myös herkulliset teet ja kaakaot.

4. Palkkaa osaava henkilökunta

Rekrytoi kahvilaasi ammattitaitoinen, ystävällinen ja reipas henkilökunta, jolla on kokemusta asiakaspalvelusta. Kaikille HoReCa-alan asiakkaillemme kuuluu osana asiakkuutta kahvikoulutus, jossa käydään läpi perustiedot kahvista ja harjoitellaan baristan taitoja. Kouluttajamme Kaisa on yksi Suomen parhaista baristoista, joten hänen opissaan henkilökuntasi kehittyy taatusti!

5. Aloita markkinointi ja pidä avajaiset

Suunnittele avajaiset ja kutsu paikallisia vaikuttajia ja asiakkaita kahville. Lanseeraa kahvilasi erityisellä tarjouksella tai tapahtumalla. Kerää asiakkailta palautetta ja ota se huomioon kahvilasi parantamiseksi.

Olemme auttaneet vuosien varrella monia uusia kahviloita menestymään, joten hyödynnä kokemuksemme ja ota rohkeasti yhteyttä jo pohdintojesi alkumetreillä: kari.rinne@kaffaroastery.fi

Tilaa myös ilmainen ja kattava oppaamme kahvin valintaan ja tarjoiluun tästä.

Onnea uuteen kahvilaan - kutsuthan meidätkin avajaisiin!
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.